1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 2 март 2017 г.

Хляб с център от меко сирене

Необходими продукти:

400 милилитра прясно мляко
1 пакет суха мая
20 грама захар
10 грама сол
60 грама масло
650 грама бяло брашно по утвърден стандарт на София Мел
1 меко сирене Камембер или друго (аз използвах Bergader  с парченца люто чили)
 
Начин на приготвяне:
 
Поставете в малка купа топлото мляко, захарта и маята. Разбъркайте, докато маята и захарта се разтворят. Покрийте купата с чиста кърпа и оставете настрани, докато маята се активира.
Пресейте 400 грама от брашното в голяма купа и разбъркайте в него солта.
Направете по средата кладенче и изсипете прясното мляко с маята в него.
Разбъркайте с дървена лъжица, докато получите лепкаво тесто. Прибавете мекото масло на малки парчета и разбъркайте, докато се смеси с тестото.
След това добавяйте по малко от брашното и доомесете тестото. То трябва да бъде меко, но да не се лепи по ръцете ви.
 
 
Поставете готовото тесто в купа намазана с малко мазнина и го завийте с найлонов плик или поставете стреч фолио.
Оставете тастото да втаса в топло помещение за 2 часа, докато удвои обема си.
Оформете хляба и го поставете във фурната. Включете температурата на 190⁰C.
Печете 40-45 минути, докато стане с хубав кафеникав загар.
 




 Да ви е сладко!

2 коментара :

  1. Танче,
    много красив и изкушаващ хляб.Великолепна украса, чуден е.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...