1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 19 март 2017 г.

Печен лаврак в хартия за печене с пюре от картофи и целина







Необходими продукти:
2 лаврака
1 чаена лъжичка девесил
1 чаена лъжичка сушена мащерка
2 супени лъжици лимонов сок
2 супени лъжици зехтин

сол и черен пипер
Приготвяне:
Рибите се овкусяват добре и всяка по отделно се поставя в хартия за печене, от която се прави плик, като се притискат добре всички краища на хартията, за да се запечати добре. Хартията в горния край не трябва да се докосва до рибата, за да не се залепи кожата за нея.
Рибата се поставя в удобна тава за печене и във фурната. Пече се около 35-40 минути на 180С.
През това време се обелват и се нарязват на кубчета 2 картофа и целина с големината на 1 картоф. Сваряват се в подсолена вода, докато омекнат. Още топли зеленчуците се минават през преса за пюре и към тях се прибавят 100 милилитра горещо прясно мляко с разтопени в него 2 супени лъжици масло. Овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква енергично.
Аз приготвих и брускети с домашна майонеза, кисели краставички, лимонов сок, черен пипер и копър за гарнитура на рибата.

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...