1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 17 февруари 2017 г.

Тарт с два шоколада

Вкусното ми Хоби със Страст и Любов на 4 годинки!
Пожелавам си още много приятни емоции в кухнята и още много приготвени и споделени рецепти на страниците на блога ми! Ще продължавам да прекарвам време тук, докато се чувствам добре, не на всяка цена, но винаги когато го искам истински и приготвя нещо което си заслужава място в моя виртуален тефтер, ще намирам време да го запиша и да го сподeля с вас :)
Благодаря на читателите на блога ми! Благодаря, че Ви има!
Този уникално вкусен тарт е достойна почерпка за рожден ден :) Заповядайте!



Необходими продукти:
 
300 грама пълнозърнести какаови бисквити с какао
100 грама масло
 
За белия шоколадов крем:
 
300 грама бял шоколад
250 грама маскарпоне
50 милилилтра млечна сметана
2 грама желатин, разтворен в 1 супена лъжица вода ( аз използвах един лист който е точно два грама, предварително накиснат във вода)

За кафявия шоколадов крем:
300 грама черен шоколад
250 грама маскарпоне
50 милилитра млечна сметана
2 грама желатин, разтворен в 1 супена лъжица вода

За глазурата:
 
40 милилитра вода
25 грама какао
80 грама захар
65 грама млечна сметана
3 грама желатин, разтворен в 2 супени лъжици вода
 
Приготвяне:
 
Постелете хартия за печене на дъното на форма за тарт с подвижно дъно.
Смелете бисквитите в блендер и прибавете към тях разтопеното масло. Разбъркайте, за да се смесят много добре.
Разпределете бисквитената смес по дъното и стените на формата.
Поставете формата в хладилника, докато приготвите крема.
Пригответе първо белият крем, като поставите в удобен съд на водна пара белия шоколад, 250 грама маскарпоне и 50 милилитра сметана. Разбърквайте, докато шоколада се стопи и получите гладък еднороден крем. Махнете съда от огъня и прибавете желатина, предварително накиснат в една супена лъжица вода. Разбъркайте добре, за да се разпредели равномерно в крема.
Изсипете крема от бял шоколад върху бисквитения блат, заравнете.
Поставете формата в хладилника за 1 час.
Пригответе кафявия крем по същия начин, оставете го да поизстине леко и го изсипете върху белия, който трябва да е напълно изстинал и стегнат. Заравнете повърхността с шпатула.
Приберете тарта отново в хладилника за един час.
Пригответе какаовата лъскава глазура и я изсипете върху шоколадовия крем. Завъртете формата внимателно, за да се разпредели глазурата равномерно по цялата повърхност. Приберете тарта в хладилника.

Декорирайте по ваш вкус преди да сервирате.

Не се вижда добре на снимките, но глазурата е абсолютно равна и много приятно лъскава, тарта дори не се нуждае от декорация, но ако и вие като мен обичате украсите, направете я по-ваш вкус.

3 коментара :

  1. Честита блогогодинка, Таничка! Уникална торта, красива и перфектно изпълнена. Навикът да изпипваш нещата до всяка подробност ти е запазена марка! Пожелавам ти вдъхновение, любов и много читатели, с които да споделяш красотата, създадена от ръцете и въображението ти!Поздрав най-сърдечен и прегръдка от мен!

    ОтговорИзтриване
  2. Честита годишнина, Танче!Желая ти още много кулинарни успехи, верни почитатели и споделени мигове на удоволствие от хубавата храна!
    Останах без думи, като гледам поредното ти изкусително предложение! Такова майсторство и финес!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  3. Вълшебен шоколадов тарт ❤️ А ти си една вълшебница Таня!
    Твоят виртуален кулинарен тефтер, е радост за очите ми, и всичко което съм приготвила по твое вдъхновение … вкусно … че да си оближеш пръстите 😃 наистина Вкусно със страст и любов!
    Всяка една рецепта е заслужено тук!
    Честити четири годинки на блогчето ти Таня, с пожелание за много години и безброй вкусни публикации! С прегръдка от мен ❤️

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...