1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 19 януари 2017 г.

Пилешки филенца с майонеза и чипс

 Необходими продукти:

400 грама пилешко филе, без кожа и кост
100 грама майонеза (най-добре домашна)
200 грама чипс със сол
сол и черен пипер на вкус

Приготвяне:

Поставете върху удобна тавичка за печене хартия за печене.
Включете фурната да загрява на 220С.
Начупете чипса на ситно.
Нарежете пилешкото филе по дължина, с ширина на парчетата 2,5 сантиметра.
Овкусете месото с голяма щипка сол и щипка черен пипер и го разбъркайте.
Оваляйте всяко парче в майонезата, а след това в чипса.
Поставете парчетата в приготвената тавичка и във фурната.
 
На 25-26тата минута, извадете едно парче месо и проверете, дали е готово. За да пресушите месото във фурната е необходима само минутка повече и ще имате сухи и не много вкусни филенца. Това зависи от фурната ви. В моята стават за 25-26 минути и са перфектно изпечени, сочни и крехки.
 
Да ви е сладко!

1 коментар :

  1. Такова филенце с майонеза правеше Весето, но май ги топеше в галета. Интересна идейка с чипс. Ще го пробвам още утре. Тъкмо реших да хапвам пиленце :)
    Поздрави,Танче!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...