1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 7 януари 2017 г.

Шоколадови бисквити


Необходими продукти:

½ чаена чаша или 125 грама масло, на стайна температура
1 супена лъжица растителна мазнина
2/3 чаена чаша захар на пясък
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
¼ чаена лъжичка сол
1 голямо яйце
¼ чаена чаша царевично нишесте
½ чаена чаша неподсладено какао на прах
1 и ¼ до 2 чаши брашно

Начин на приготвяне:

Разбийте маслото, олиото, захарта, ванилията и солта, с помощта на миксер, докато сместа е гладка. Добавете яйцето и разбийте отново.

Смесете, царевичното нишесте, какаото на прах и 1 чаша от брашното. Прибавете ги към маслената смес. Разбъркайте и продължете да добавяте брашно, докато тестото започне да се оформя на топка. Завийте тестото в найлоново фолио и го поставете в хладилника за 30-40 минути.

Загрейте фурната на 180⁰С.

Разточете тестото с дебелина до 8-9 милиметра, между два листа хартия за печене, ако е необходимо поставете и малко брашно.
Изрежете, с помощта на форма каквато предпочитате.
Печете бисквитките 10-12 минути или докато започнат да изглеждат сухи на повърхността.
Залепете бисквитите с Нутела, стават изключително вкусни и омекват след няколко часа, ако ги затворите в добре уплатнена кутия.
 
Да ви е сладко!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...