1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 6 януари 2017 г.

Шоколадов сладкиш с бадеми и круши

Необходими продукти:

120 грама бадемово брашно
160 грама пшенично брашно Класик на София Мел
30 грама неподсладено какао
3 големи яйца или 4 малки (моите яйца са домашни от млади кокошки и са 4, защото са малки)
180 грама захар
на пясък
120 грама масло
125 грама гъсто кисело мляко
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 чаена лъжица ванилов екстракт
1 щипка сол
2 големи, добре узрели круши или 3 по-малки
филирани бадеми за поръсване преди печене
 
Приготвяне:
 
Поставете хартия за печене на дъното на форма с диаметър 22-24 сантиметра. Намажете добре с масло стените и дъното на формата..
Нарежете крушите на кубчета и ги оставете настрани, докато приготвяте тестото, поръсете ги с лимонов сок, за да не потъмняват.
Разтопете маслото в микровълнова фурна и го оставете да се охлади до стайна температура.
Включете фурната да загрява на 180⁰С.
Смесете много добре, с помощта на телена бъркалка, бялото брашно с бадемовото, бакпулвера и какаото.
 
Разбийте яйцата и захарта с електрически миксер, докато получите лека и пухкава смес. Към края, прибавете ваниловата захар и екстракта от ванилия.
Прибавете киселото мляко и разбъркайте отново с електрическия миксер за кратко.
Накрая прибавете сухите продукти към течните и разбъркайте, с помощта на силиконова шпатула.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма за печене и го заравнете. Подредете парчетата круши по повърхността на тестото и ги притиснете леко в тестото. Поръсете повърхността с филираните бадеми.
Печете сладкиша около 35-40 минути в предварително приготвената форма.
Проверете с клечка за зъби в последните минути на печенето, за да сте сигурни, че десерта е готов.
Извадете сладкиша от фурната и го оставете да се охлади за 10 минути във формата, преди да го извадите върху решетка, за да се охлади напълно.
Преди сервиране, поръсете десерта с пудра захар.
 
Да ви е сладко!

1 коментар :

  1. Чудесен, много красив сладкиш Танче.Непременно ще го пробвам, страхотно изглежда.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...