1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 23 януари 2017 г.

Пилешки бонфиленца с бекон и салата с авокадо

Необходими продукти:

За салатата:
 
1 добре узряло авокадо
½ консерва сладка царевица
1 глава червен лук
 
За дресинга:
 
1 супена лъжица ябълков оцет
1 чаена лъжичка прясно изцеден лимонов сок
2 супени лъжици зехтин
1 скилидка чесън, пресована или ситно нарязана
1 чаена лъжичка едрозърнеста горчица
1 чаена лъжичка мед
сол, черен пипер и риган
 
Всички съставки за дресинга смесете добре и ги прибавете към нарязаните авокадо, лук и царевица. Разбъркайте и оставете салатата настрани, за да се овкуси преди да сервирате.
 
За месото:

15 бонфиленца
300 грама нарязан пушен бекон
1 чаена лъжичка сушен риган
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
½ чаена лъжичка чеснова сол
½ чаена лъжичка шарена сол
сол и черен пипер
1 супена лъжица сос уорчестър
2 супени лъжици зехтин
 
Овкусете бонфиленцата първо със сухите подправки и след това прибавете соса уорчестър и зехтина. Разбъркайте всичко много добре.
Завийте по едно парче бекон върху всяко парче месо.
Загрейте тиган на средно-висока температура и изпържете всяко парче от всички страни. Не прекалявайте, за да остане месото сочно и крехко.
Сервирайте бонфиленцата топли със салатата от авокадо.

 Да ви е сладко!

2 коментара :

  1. Прекрасно ястие, Танче! Хем вкусно, хем и бързо за приготвяне!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...