1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 2 януари 2017 г.

Салата Цезар с пиле


Тази салата (която успешно се хапва и като лек обяд или вечеря) е с много ефирен и вкусен дресинг и е любима вкъщи вече от няколко години.  Не е трудна за приготвяне, само е леко връткава, защото всеки компонент се приготвя отделно, но крайния резултат си заслужава.
 
Продуктите са за 4 порции.

Необходими продукти:

За  дресинга:

½ чаена чаша хубаво кисело мляко
(аз използвам домашно)
3 филенца от аншоа
2 малки скилидки чесън
4 супени лъжици майонеза (аз използвам домашна)
1 и ½ супени лъжици зехтин
2 супени лъжици пресен лимонов сок
1 и ½ чаени лъжици дижонска горчица
1 супена лъжица сос Уорчестър
½ чаена лъжица прясно смлян черен пипер
Сол на вкус

За крутоните:


3 филии бял хляб
2 супени лъжици зехтин
1 голяма скилидка чесън, пресована
¼ чаена лъжица сол
½ чаена лъжицка мащерка и прясно смлян черен пипер

Ще ви трябват още:

1 салата айсберг
2 цели парчета пилешки гърди, обезкостени без кожа
½ чаена чаша ситно настърган пармезан


Ако искате можете да си приготвите и чинийки от плоски питки тортиля, като ги поставите в объл съд са печене и ги намажете с малко зехтин, с помощта на четка.
Изпечете ги в предварително загрята фурна на 180⁰С, докато покафенеят леко по крайчетата.

За да приготвите крутоните, нарежете хляба на кубчета и го поставете в тава постлана с хартия за печене.
Разбъркайте пресования чесън, мащерката, солта и зехтина. Намажете с четка парчетата хляб и ги изпечете в гореща фурна, докато покафенеят.

Разрежете пилешките гърди на две половини. Овкусете и четирите парчета със сол, черен пипер, сушена мащерка, пушен червен пипер и зехтин.
Изпечете пилешкото на предварително загрят грил тиган за 10 минути. По пет минути от всяка страна. Ако парчетата не са много дебели, намалете времето за печене.

Поставете всички продукти за дресинга в удобен съд и пасирайте, докато стане с гладка консистенция.

Накъсайте салатата с ръце и я поставете в дълбока купа. Добавете няколко супени лъжици от дресинга и две супени лъжици от настъргания пармезан и разбъркайте.
Сервирайте салатата, като гарнирате всяка порция с крутони, пармезан и пилешко. Полейте отгоре с вкусния дресинг.

Да ви е сладко!

2 коментара :

  1. Много вкусно, май не съм приготвяла тази салата у дома, а дъщерята много я обича.
    Сега ще мога да и я приготвя с твоя помощ, Танче!

    ОтговорИзтриване
  2. Много ще се радвам, Весе :) Сигурна съм, че ще ви хареса!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...