1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 15 януари 2017 г.

Пилешки крилца "3 лъжици" с гарнитура Картофи с пармезан

Рецептата видях при Пепа Стоева Храна за мойте канибали, и добре че избрах точно нея, защото е страхотна! Ще си запиша рецептата, защото със сигурност ще ги приготвям доста често тези вкусни крилца.

Необходими продукти за пилешките крилца: 

около 20 броя пилешки крилца
3 супени лъжици кисело мляко
3 супени лъжици заквасена сметана
3 супени лъжици зехтин
3 супени лъжици кетчуп
3 супени лъжици горчица
3 супени лъжици соев сос
3 супени лъжици млечно-чеснов сос

1 чаена лъжичка Табаско
3 чаени лъжички мед
3 чаени лъжички подправки - по една мащерка, риган и чесън на прах

сол и черен пипер

Приготвяне:

В голяма купа, смесете всички продукти за маринатата много добре. Поставете крилцата в нея и разбъркайте, така че да се покрият целите. Поставете купата в плик и приберете крилцата в хладилника за няколко чеса, най-добре за една нощ.
След това време, включете фурната да загрява на 220С.
Покрийте голяма тава с хартия за печене и подредете пилешките крилца върху нея.
Поставете тавата във фурната и печете 30 минути. След това обърнете крилцата и печете още 15-20 минути, до готовност.






 Необходими продукти:

7-8 средни картофа, обелени
¾ чаена чаша настърган пармезан
1 чаена лъжичка пушен червен пипер
1 чаена лъжичка чесън на прах или чеснова сол

5 супени лъжици зехтин
сол на вкус
нарязан пресен магданоз за гарнитура, по желание

Начин на приготвяне:

Нарежете картофите на 8 – 10 парчета всеки. Първо през средата по дължина и след това на 4-5 филийки от по късата страна.

Поставете нарязаните картофи в тенджера със студена вода и една чаена лъжичка сол. Сварете ги за 5-7 минути, не повече.
Поставете леко омекналите картофи в голяма тава и ги оставете да поизстинат.

Прибавете към изстиналите картофи всички подправки и пармезана и смесете всичко добре.
Подредете картофите на един ред върху голяма тава с хартия за печене.
Печете в предварително загрята фурна на
230⁰С за около 25-30 минути. Извадете ги от фурната, обърнете всяко парче от другата страна и печете за още 10-15 минути.
Гарнирайте картофите с магданоз и настърган пармезан, по желание.


2 коментара :

  1. Щом си я открила при Пепи, няма да има грешка ;) Прекрасни са тия крилца, колко апетитни само изглиждат, със сигурност и са! Прекрасно си ги и поднесла, както винаги!

    ОтговорИзтриване
  2. Каква гледка само...Утре отивам за крилца:) Страхотни са станали, Танче, а за поднасянето, направо нямам думи! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...