1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 12 декември 2016 г.

Палачинки с карамелизирани круши


Необходими продукти:

1 и ¼ чаени чаши брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
2 супени лъжици пудра захар
1  чаена чаша buttermilk
или по-кисел гъст айран
1 голямо яйце
1 сладка, сочна круша, небелена
20 грама масло, разтопено

2 супени лъжици кафява захар
2 супени лъжици мед






Приготвяне:

В удобна купа смесете брашното с бакпулвера и захарта. Направете кладенче по средата.
Разбийте с вилица айрана с яйцето и прибавете разтопеното масло. Изсипете течната смес в брашното. Разбъркайте, докато получите гладко тесто. Оставете го за 10 минути настрани, за да почине.
Междувременно, нарежете крушите на тънки филийки по дължина и премахнете сърцевината.
Загрейте голям тиган с незалепващо покритие на средна температура. Когато е добре затоплен, намажете тигана с масло и изсипете ¼ чаша от тестото, като се стараете то да се оформи в кръг. Подредете 2-3 парчета круша върху повърхността на палачинката. Поръсете малко кафява захар върху нея. Печете палачинката за 2 до 3 минути или докато се появят мехурчета по повърхността. Обърнете я внимателно, с помощта на шпатула. Гответе за още 2 до 3 минути, докато палачинката се запече и крушата се карамелизира и омекне. Извадете палачинките в чиния с парчетата круша нагоре. Покрийте хлабаво с фолио готовите палачинки, за да останат топли, докато приготвите цялото количество тесто.  

При сервиране, гарнирайте с палачинките с мед.
Можете да замените крушите с банани или с други плодове, подходящи за карамелизиране.

4 коментара :

  1. Изключително апетитни! Браво, Танче! Поздрави сърдечни, мила!

    ОтговорИзтриване
  2. С любимите ми круши...много апетитни и сочни!

    ОтговорИзтриване
  3. Ех, Танче,
    чудесни и много вкусни палачинки.Прекрасно изглеждат.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...