1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 13 декември 2016 г.

Динджифилова къщичка 2016

Сигурно не знаете (че от къде ще знаете :), но аз съм си обещала, че докато мога ще приготвям всяка година по една Джинджифилова къщичка, като се старая тя всеки път да бъде различна. Не по задължение, а просто защото много ги харесвам и винаги ме карат да се чувствам някак празнично и по детски Не мога да се похваля с кой знае какъв интригуващ дизайн, но точно за тази ще ви кажа, че е коренно различна от първоначалната ми идея, а затова имат пръст две малки кукли, които бяха моите съветници и доста ги послушах честно казано но не съжалявам, въпреки че по-скоро украсата стана като къщата на вещицата от приказката за Хензел и Гретел, а първоначалната ми идея беше да бъде украсена само с айсинг.
Както всеки път за най-добър резултат се доверих и на най-хубавото брашно
София Мел Класик за приготвянето на къщичката.

Необходими продукти:

3 и ½ чаени чаши брашно Класик на София Мел
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка сода за хляб
¼ чаена лъжичка сол
1 супена лъжица сушен джинджифил на прах
1 чаена лъжичка канела
1 чаена лъжичка индийско орехче
150 грама масло, на стайна температура
¾ чаена чаша кафява захар
 

2 супени лъжици мед
2 малки яйца
½ чаена чаша меласа
2 чаени лъжички екстракт от ванилия



Начин на приготвяне:

В средно голяма купа, смесете заедно брашното, бакпулвера, содата, солта, джинджифила, канелата и индийското орехче, разбъркайте много добре.
В друга голяма купа, разбийте с миксер маслото, кафявата захар и яйцата, докато са добре смесени. Добавете меласата, меда и ванилията. Отново разбийте с миксера на ниска скорост. Последно добавете брашното на малки части, като разбърквате с дървена лъжица, докато започне да се оформя тестото на топка. Тогава поръсете с брашно работната повърхност и омесете тестото, докато спре да лепне, но все още е много меко.

Разделете тестото с ръце на две равни части , оформете ги на плоски дискове и ги увийте в найлоново фолио. Поставете тестото в хладилника за два часа. Преди да го използвате, го оставете да се поотпусне на стайна температура.

Когато сте готови да печете, пуснете фурната да загрява на 180⁰С. Набрашнете леко пергаментова хартия с размерите на голяма тава за печене и разточете тестото директно върху нея. То трябва да е с дебелина 2-3 милиметра. Изрежете формите който сте определили  и премахнете излишното тесто.


 
Ако пък сте решили да приготвите вкусни бисквитки, изрежете ги с предпочитаните от вас форми от тестото.

Печете бисквитите за 7-10 минути. След готовност ги оставете върху хартията за печене в продължение на 2 минути преди да ги  отстраните. Поставяйте готовите бисквити върху решетка или върху друг равен съд, за да не се изкривят, защото това е възможно докато са още топли. След като бисквитките са напълно изстинали, можете да ги украсите според вашия вкус.
 

За да направите глазурата, смесете 3 супени лъжици с връх айсинг на прах с 1 чаша пудра захар, 1 белтък, 1 чаена лъжичка лимонов сок или ванилов екстракт и 3-5 супени лъжици вода. Разбийте с миксер за около 5 минути. Сместа трябва да е гладка. Прибавете още малко вода, ако е необходимо, докато сместа стане подходяща за рисуване.

Разделете айсинга и го оцветете с хранителни бои в цветовете който предпочитате за декориране.

Приготвените бисквити от тестото, съхранявайте в плътно затворени кутии до 10 дни в хладно помещение.

 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...