1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 27 ноември 2016 г.

Киноа с грах


Необходими продукти:

1 чаена чаша киноа
200 грама замразен грах
1 глава червен лук
½ малък стрък праз лук
2 скилидки чесън
1 чаена лъжичка сушена мащерка
3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици прясно изцеден лимонов сок
1 авокадо
5-6 чери домата
сол и черен пипер

Приготвяне:

Измийте киноата много добре, за да отмиете от нея сапонините, така тя няма да горчи.

Поставете киноата в малка тенджера с две чаени чаши студена вода и мащерката. Посолете с ½ чаена лъжичка сол, разбъркайте.

Сварете киноата на слаб огън, докато поеме почти всичката течност, около 15 минути. След това изключете котлона  и оставете тенджерката настрани, без да махате капака, докато се поеме всичката течност от семената (около 10 минути).

В удобен тиган с незалепващо покритие, загрейте зехтин на среден огън и прибавете към него нарязания червен лук, овкусете с малка щипка сол. Прибавете праза, нарязан на ситно. Запържете ги, докато поомекнат и прибавете граха, разбъркайте. Запържете за 3-4 минути и прибавете ситно нарязания чесън, разбъркайте за една минута и махнете зеленчуците от огъня.

Изсипете киноата в купа и прибавете към нея зеленчуците,  2 супени лъжици зехтин, 2 супени лъжици лимон сок, сол и черен пипер. Разбъркайте, докато всички продукти се смесят добре.
При сервиране, гарнирайте с чери домати и авокадо.

3 коментара :

  1. Тъкмо събирам рецепти за приготвяне на киноа. Съчетанието с грах ми харесва.
    Спокойна неделна вечер, Танче!

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    чудесно ястие с киноа.Много ароматно и много вкусно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...