1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 26 ноември 2016 г.

Нутела руло с типово брашно

Необходими продукти:

350 грама Типово брашно на София мел
250 грама брашно Класик на София мел
1 чаена лъжичка суха мая
2 яйца
60 грама захар
10 грама ванилова захар
5 грама сол
90 грама хладко прясно мляко
200 грама пюре от тиква
100 грама разтопено масло




Приготвяне:

Разтворете маята в млякото заедно с две чаени лъжички от захарта и ¼ чаена чаша брашно. Покрийте купата с чиста кърпа и оставете настрани за 20 минути или докато маята се активира.

Смесете с тел, яйцата, захарта, ваниловата захар, тиквеното пюре и разтопеното масло.

Пресейте заедно 200 грама от типовото брашно и 250 грама от класическото бяло брашно. Разбъркайте в брашното солта. Направете по средата кладенче. Изсипете в кладенчето активираната мая и останалите течни продукти. Разбъркайте с дървена лъжица, докато започне да се оформя тестото на топка. Поръсете добре работния плот с типово брашно и изсипете тестото върху него. Омесете меко, нелепнещо тесто.

Готовото тесто поставете в голяма чиста купа и го покрийте с кърпа. Оставете го на топло, докато удвои обема си.

След като тестото е втасало, разделете го на четири равни части и оформете четири рула по този начин:
 
Поставете така оформените рула върху голяма тава, постлана с хартия за печене. Покрийте ги със стреч фолио и ги оставете ва втасат за 30-40 минути на топло.
Поставете рулата в студена фурна и включете температурата на 200⁰С. Печете 15 минути и намалете температурата на 190⁰С за още 20-25 минути.


Да ви е сладко!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...