1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 12 ноември 2016 г.

Фалафели от леща, моркови и овесени ядки




Вчера ви показах рецепта за плоски индийски питки Наан, а днес ще ви покажа вкусната и бърза гарнитура, която приготвих за тях.

Необходими продукти:

1 голям морков (около 150 грама) обелен и настърган
1 чаена чаша фини овесени ядки (около 90 грама
)
½ чаена чаша магданозени листа
1 праз лук, нарязан на кръгчета
400 грама консервирана или домашно сварена леща, добре изцедена
морска сол и прясно смлян черен пипер

Хумус с леща

150 грама варена леща (аз използвах от консерва)
½ добре узряло авокадо
сока от половин малък лимон
2 супени лъжици зехтин
½ чаена лъжичка сушена чубрица
2 малки скилидки чесън
сол и черен пипер

За да приготвите хумуса от леща и авокадо, поставете всичко в блендер и смелете до гладка консистенция.


Приготвяне:

Поставете моркова, овесените ядки, магданоза, лука, лещата, солта и черния пипер в кухненски блендер и смелете всичко, но не прекалено ситно.

Взимайте по две лъжици от сместа и оформете топчета, сплескайте ги леко.
В дълбок и удобен съд, загрейте растително масло за пържене на висока температура 160⁰С. Изпържете фалафелите в продължение на 2-3 минути от всяка страна или докато станат златисти и хрупкави.

След готовност, поставете готовите фалафели върху кухненска хартия, за да се оцеди излишната мазнина от пърженето..

Сервирайте фалафелите с хляб Наан или други плоски питки и гарнирайте с хумус от леща и авокадо.


Това е още един начин да гарнирате вкусните плоски хлебчета.
Гъста яхния със свинско, праз и доматен сос.

Опитайте!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...