1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 31 октомври 2016 г.

Реване с ванилов пудинг

Необходими продукти:

2 яйца
½ чаена чаша  фина захар
½ чаена чаша прясно мляко
½ чаена чаша слънчогледово олио
1 чаша грис
1 чаша брашно
1 пакетче бакпулвер

¼ чаена лъжичка сол
1 пакет ванилия


За крема:

2 чаши мляко
1 супена лъжица брашно с връх
1 супена лъжица нишесте с връх
2 жълтъка
4 супени лъжици захар

½  чаена лъжица масло
1 пакет ванилова захар


За сиропа:

½ ванилова шушулка
1 и ¾ чаени чаши захар
2 и ½ чаени чаши вода
1 чаена лъжичка лимонов сок

Приготвяне:

Първо пригответе захарния сироп.
В малка касерола смесете водата и захарта и оставете на силен котлон докато сместа заври. Разбъркайте няколко пъти сиропа, докато захарта се стопи и след това намалете котлона на ниска температура. Прибавете лимоновия сок и ваниловата шушулка и варете пет минути. След това оставете сиропа да се охлади до стайна температура преди да го използвате.


Включете фурната да загрява на 180⁰C.
Намажете с мазнина и поръсете с брашно, форма за тарт.


За да приготвите тестото, в средна купа смесете брашното, гриста, бакпулвера и солта. В голяма купа, разбийте яйцата със захарта, докато побелеят и се превърнат в пухкав крем. Прибавете слънчогледовото олио, прясното мляко и разбъркайте с миксера за кратко, само докато всичко се смеси. Накрая прибавете брашното и гриста и разбъркайте със силиконова шпатула, докато всичко се смеси до гладко тесто. Изсипете тестото в предварително приготвената форма за целта.

Поставете фомата с тестото във фурната и печете за 25-30 минути. Тестото трябва да стане златисто-кафяво.

След като извадите готовото реване от фурната, веднага го залейте със захарния сироп със стайна температура.

Следва да направите ваниловия пудинг, докато реването попие добре сиропа.

За целта изсипете 2 чаши мляко в дълбока касерола. В средна купа, разбъркайте 1 супена лъжица брашно, 1 супена лъжица нишесте, 3 супени лъжици захар и 2 яйчни жълтъка с няколко лъжици от студеното мляко.  След това прибавете гъстата, гладка каша към останалото мляко и сварете пудинга на слаб огън, като разбърквате непрекъснато, докато се сгъсти. Изключете котлона и прибавете ½ супена лъжица масло и 1 пакет ванилова захар, разбъркайте.

Следва да обърнете реването в чиния за сервиране. Направете го и изсипете върху него пудинга. Разпределете равномерно крема и го поръсете със смлян шамфъстък и кокосови стърготини.



Да ви е сладко!



5 коментара :

  1. Съвършено е, Танче! СЪВЪРШЕНО!
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Габи :)
      Прегръщам те и аз!

      Изтриване
  2. Танче,
    само веднъж се пробвах да правя реване, но твоето изглежда превъзходно.Съвършено изглежда всичко при теб, красиво и интересно.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...