1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 27 октомври 2016 г.

Пиле с червен пипер Котани, картофено пюре и авокадо дресинг

Необходими продукти:
 
1 килограм картофи
1 чаша прясно мляко, топло
30 грама масло
1 чаена лъжичка млени семена от кориандър
1 чаена лъжичка кимион
1 супена лъжица сладък червен пипер Котани
1 супена лъжица зехтин
4 парчета пилешки гърди
1 супена лъжица зехтин Екстра Върджин
сол и черен пипер

За авокадо дресинга:


1 авокадо, обелено и нарязано
сока от ½ лимон
кората от 1 лимон
1 и ½ чаени лъжички едрозърнеста горчица
сол и черен пипер
 
Приготвяне:

Измийте, обелете и нарежете картофите. Сварете ги в подсолена вода, докато омекнат, около 15-20 минути. Намачкайте добре сварените картофи, с помоща на преса за пюре, докато са още топли. Прибавете млякото и маслото и разбъркайте на гладка каша. Прибавете сол и черен пипер на вкус.

Смесете заедно мления кориандър, кимиона, сладкия червен пипер и 1 чаена лъжичка зехтин. Втрийте подправките много добре в пилешки гърди.
Изсипете една супена лъжица зехтин в тиган с незалепващо покритие и го загрейте на умерен огън. Пържете пилето в продължение на 4-5 минути от всяка страна, докато е сготвено отвътре, но все още сочно. След готовност, оставете месото да почива в продължение на 5 минути.

За да направите дресинга от авокадо, поставете всички продукти в блендер. Пасирайте до гладък крам. Изсипете дресинга в купа и добавете 1/3 чаша вода, разбъркайте добре и подправете с още сол и черен пипер, ако е необходимо.


Препоръчвам ви да опитате тази рецепта, която е подходяща както за делник, така и за празник. Сочно и ароматно пилешко, което се топи в устата гарнирано с най-вкусния дресинг и пухкаво, нежно картофено пюре с аромат на масло! Вкусно, много вкусно!

2 коментара :

  1. Танче,
    чудесно предложение.Аз бих смесила даже дресингът от авокадо с картофеното пюре.Също е много добър вариант.Но и така е чудесно и много вкусно.Лесно и бързо, особено ако разполагаме със сварени картофи, направени на пюре от предишният ден.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
  2. На мен Ели, много ми харесват контрастите на вкусовете в една чиния, сладко, солено, кисело, кремообразно, хрупкаво и т.н., затова обичам да има повече компоненти в чинията, а ако няма, правя разни дипове които да разнообразяват вкуса. Радвам се, че ти харесва идеята :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...