1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 24 октомври 2016 г.

Тиквено руло

Необходими продукти:
 
¾ чаена чаша обикновено бяло брашно
½ чаена лъжичка бакпулвер
¼ чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка индийско орехче
½ чаена лъжичка сушен млян джинджифил
1 супена лъжица ванилова захар
¼ чаена лъжичка сол
3 големи яйца
1 чаша фина захар
¾ чаена чаша тиквено пюре
1 супена лъжица портокалови корички
 
¼ чаена чаша пудра захар (за поръсване върху кърпата, върху която ще обърнете  блата)
 
За плънката:
 
250 грама маскарпоне, на стайна температура
чаена чаша тиквено пюре
1 супена лъжица портокалови кори
1 супена лъжица ванилова захар
¼ чаена чаша пудра захар
 


За блата:

Загрейте фурната до 180⁰С. Постелете с хартия за печене голяма тава с размери 30 на 40 сантиметра. Намажете хартията с разтопено масло и поръсете с брашно. Поръсете и една памучна кухненска кърпа с пудра захар, върху нея ще обърнете блата малко по-късно.

Смесете брашното, бакпулвера, содата за хляб
 и подправките в малка купа.
Разбийте яйцата и фината захар с миксер в голяма купа, докато сместа стане гъста и изсветлее, около 5 минути. Прибавете тиквата и портокаловите кори, разбъркайте внимателно. Прибавете към яйчната смес брашното и разбъркайте внимателно.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма и изравнете.
Поставете тавата във фурната. Печете 13 - 15 минути или докато блата при натиск с пръст, връща формата си като дунапрен.
Веднага след като го извадите от фурната го обърнете върху кърпата поръсена с пудра захар. Премахнете внимателно хартията за печене. Навийте блата заедно с кърпата и го оставете да изстива върху метална решетка.

За да направите крема, р
азбийте мекото маскарпоне с пудрата захар, ваниловата захар и тиквеното пюре, докато получите гладък крем. Внимателно развийте блата и го намажете с крема равномерно. Завийте рулото и го увийте в найлоново фолио. Поставете готовото руло в хладилник за 2 часа минимум.
Гарнирайте с какао или с пудра захар преди сервиране.
 
Да ви е сладко!

7 коментара :

  1. Изглежда неустоимо, Танче!
    Как да не му се прияде на човек, особено, когато го виждам рано сутринта.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  2. Уникално предложение, Танче! Звучи неустоимо вкусно и нежно, а стилът на поднасяне естествено е неповторим.... Поздрави от мен!

    ОтговорИзтриване
  3. Не успявам с времето, Таня, но всеки път,
    когато погледна твое предложение сетивата ми ликуват!
    Разкошни есенни рецепти -
    много вкус, аромат, представени с финес стил!
    Благодаря, поздрави за теб и още есенно вдъхновение!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Дианка, много ти благодаря мила!
      Това време, наистина за нищо не стига, но аз съм сигурна, че твоето мнение и око за красивото, за всеки един от нас е много ценно :)
      Сърдечни поздрави!

      Изтриване
    2. Танче,
      все още руло с тиквено пюре не съм правила.Твоето предложение ме изкушава да пробвам, много нежно и интересно руло с чудесни подправки, как ти хрумна да използваш джинджифил в руло ?
      Поздрави !

      Изтриване
    3. Ели, ако знаеш какви неща ми хрумват, но не знам дали ще има кой да ги яде, ако ги приготвя :D
      Много ти благодаря, Ели!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...