1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 3 октомври 2016 г.

Гъбена супа със сметана


Почти като страхотната супа на Драго, с тази разлика, че нямам като неговите гъби, прясно набрани от гората..., е нищо де, и с тези от магазина е много вкусна J

Необходими продукти:

500 грама кафява печурка
2 супени лъжици масло
1 глава лук шалот
2 малки скилидки чесън
1 супена лъжица царевично нишесте
200 милилитра млечна сметана
1 литър домашен зеленчуков бульон
½  чаена лъжичка прясна мащерка
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
сол и черен пипер

Приготвяне:

Гъбите се почистват и се нарязват на едро, ако са малки се използват цели.
Лука се нарязва на ситно, чесъна също.

В тенджерата, в която ще приготвите супата разтопете една супена лъжица масло и поставете гъбите. Запържете ги за минутка-две. Поставете нарязания лук и пържете за още две минутки, като разбърквате от време на време. Прибавете чесъна, разбъркайте за 10 секунди и прибавете нишестето Запържете за кратко, около минутка и прибавете сметаната и бульона, разбъркайте.

Варете супата 5-7 минути и изключете котлона., прибавете останалото масло. 
Сервирайте топла вкусотията.


Вдъхновена и преписана от Драго – Вкусни моменти

6 коментара :

  1. Много вкусна супичка си направила, Танче :)
    Сега й е точното време, а ако има и някоя хубава книжка... рай!
    Поздрави и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
  2. Танче,
    пушеният червен пипер и мащерката са чудесни подправки за тази вкусна есенна супичка.Много, много вкусна и интересна.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели :) Ти си любител на постните гозби и сигурно би заменила сметаната с кокосова, за веган вариант :), всъщност мисля, че ще бъде вкусно!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Разкошна е, Таничка и снимките също! Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...