1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 30 септември 2016 г.

Свинско каре с мащерка и сметаново-гъбен сос


Необходими продукти:

4 пържоли от свинско каре
2 супени лъжици масло
1 чаена лъжичка мащерка
прясно смлян черен пипер и морска сол

За соса:

1 чаена лъжичка зехтин
1 чаена лъжичка масло
200 грама печурки, нарязани
200 милилитра млечна сметана
около ¾ чаена лъжичка прясно смлян черен пипер
¾ чаена лъжичка морска сол

½ чаена лъжичка мащерка
2 скилидки чесън

Приготвяне:


Загрейте удобен тиган с дебело дъно и незалепващо покритие на висока температура.
Овкусете пържолите със сол и черен пипер и ги поставете върху горещия тиган.
Пържете месото около две минути и поставете маслото и листенцата от мащерка. Обърнете пържолите от другата страна и обливайте с лъжица месото с мазнината от тигана, в която пържите. Пържете около минута, минута и половина максимум.
Извадете пържолите от тигана и ги поставете в чиния. Покрийте ги с метално фолио за пет минути, докато приготвите соса.

Загрейте олиото и маслото на средна температура в същия тиган, в който сте пържили пържолите. Прибавете нарязаните гъби и разбъркайте. Изпържете ги, докато станат кафеникави от всички страни. След това прибавете сметаната, мащерката, солта и черния пипер и оставете да заври. Варете около 5-8 минути, като разбърквате от време на време.
След като сосът намалее на ¾, добавете чесъна смачкан с преса или нарязан на много ситно
(можете да го пропуснете, ако не обичате чесън) и гответе още една минута.
Свалете соса от огъня и полейте щедро всяка пържола с него.


Да ви е сладко!

5 коментара :

  1. Отговори
    1. Thank you, Zorica :) I am very happy that you like it!
      Have a great day :)

      Изтриване
  2. Семпло, вкусно и много елегантно! Обичам това в теб!

    ОтговорИзтриване
  3. Танче,
    много красиво и стилно поднесено ястие, сосът от гъби и сметана е чудесен и е подходяща добавка към месото.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...