1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 24 септември 2016 г.

Тарт с чери домати


Необходими продукти:
 
1 чаена чаша обикновено брашно
½ чаена чаша брашно от еднозърнест лимец
½  чаена лъжичка сол
120 грама студено масло
1 яйце

За плънката:

25 чери доматчета
200 грама крема сирене
1 яйце
½ чаена лъжичка сушен риган
½ чаена лъжичка мащерка
4-5 сушени домата мариновани в зехтин и чесън
сол и черен пипер
 

Приготвяне:
 
Пригответе форма с диаметър 18 сантиметра, като постелите на дъното и хартия за печене.
Смесете брашното и солта. Прибавете средно твърдото масло и размачкайте с пръсти, докато получите едри трохи. След това прибавете яйцето и размесете, докато тестото започне да се оформя на топка.
Разточете тестото и го разпределете по дъното на формата, като оформите и малък борд по стените. Приберете тестото в хладилника, докато разбъркате плънката.
Включете фурната да загрява на 190⁰С.
Разбъркайте крема сиренето и прибавете към него яйцето, смесете ги добре. Прибавете подправките и нарязаните сушени домати и разбъркайте внимателно отново.
Изсипете плънката върху тестото и подредете отгоре чери доматчетата.
Поставете тарта във фурната и го печете 50 минути, като по средата на печенето, намалете температурата на 175С.
 

Получи се страхотен тарт, много подходящ за предястие с чаша бяло вино!
Наздраве!

8 коментара :

  1. Сипвай и на мен чаша бяло вино, Танче, и да се усмихнем на прекрасния ден!
    Чудесен тарт!
    Прегръдки, мила! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Веднага сипвам, Хриси :)
      Благодаря ти!
      Прегръдки и от мен!

      Изтриване
  2. Прекрасен тарт, Танче! Комбинацията от домати и сирене е класика! :) А и хрупкав блат има за разкош.
    Поздрави и красиви есенни дни!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Светле :)
      Реших, че е добра идея да споделя този импровизиран тарт с читателите на блога ми, дано да послужи за вдъхновение на някого!
      Поздрави и на теб, мила!

      Изтриване
  3. Танче,
    твоите публикации ухаят на свежест, красота и финес.Този тарт е много вкусен и красив, чудесно изпълнен и представен.Веднага си записвам рецептата за проба.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ели, много ти благодаря, мила :)
      За мен това е най-голямата награда, поглеждайки рецептата, на човек да му се прииска да си я приготви!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Ех, че красотичка! Браво, Танче! Сигурна съм има и чудесен вкус! Прегръдки!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...