1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 23 септември 2016 г.

Печени пилешки филенца с пармезан


Необходими продукти:

2 обезкостени, без кожа пилешки гърди

1 и ¼ чаена чаша Панко галета
½ чаена чаша настърган пармезан
2 супени лъжици зехтин
⅓ чаена чаша брашно
2 големи яйца, добре разбити
сол и черен пипер

Домашна майонеза:

1 голямо домашно, прясно яйце
1 чаена лъжичка едрозърнеста горчица
2 чаени лъжички прясно изцеден лимонов сок
една щипка сол
прясно смлян черен пипер
200 милилитра зехтин Extra Virgin
 

Приготвяне:

За майонезата, можете да използвате и само жълтъци, като в този случай за 200 милилитра зехтин, ще са ви необходими два големи жълтъка.

Поставете във висок и тесен съд всички продукти за майонезата. Поставете до дъното на съда пасатор и го включете на максимална скорост 7-8 секунди. След това изтеглете леко и внимателно до горе пасатора и готово.
Можете да прибавите и други любими подправки към майонезата, за да е точно по вкуса ви.
Поставете майонезата в хладилника, докато приготвите пилешките филенца.

Загрейте грила на фурната до 190⁰С. Смелете средата на три филии пресен хляб в блендер, докато получите хубави дребни трохи. Изсипете трохите в подходяща тавичка постлана с хартия за печене на един ред и ги запечете за една минутка, като внимавате да не ги прегорите, трябва да станат златисти. Оставете настрани да се охладят.

Настържете пармезана и го смесете с запечените трохи. Поръсете със сол и прясно смлян черен пипер и разбъркайте добре.
Нарежете пилето на парчета с дебелина 1 и ½ сантиметра. Поръсете зехтина върху пилешките парчета и разбъркайте, така че да се разпредели равномерно върху всички тях.
Разбийте яйцата с щипка сол в удобна чиния.
Изсипете брашното в друг плосък съд и поръсете малко сол в него, разбъркайте.

Пригответе две тави постлани с хартия за печене.
Потапяйте всяко парче месо в брашно, след това в разбитото яйце и накрая овалвайте в галетата с пармезана.
Подредете парчетата в предварително приготвената тава. Полейте с тънка струйка зехтин всяко парче.
 
Увеличете температурата на грила на 200⁰С и поставете тавата на първото ниво директно под грила. Печете 13-15 минути, докато пилешките филенца станат златисто кафяви. След това извадете тавата и обърнете парчетата месо от другата страна и печете още 3-4 минути.

 Сервирайте пилешките филенца още топли с домашната майонеза и студена бира.
Да ви е сладко!

4 коментара :

  1. Танче,
    много интересна рецепта за филенца - пане запечени на фурна.Чудесни са се получили.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Ели!
      Станаха много вкусни, хрупкави отвън и сочни отвътре, въпреки печенето във фурната. Не можахме да разберем какви ще бъдат след като престоят, защото бързо свършиха :)
      Поздрави!

      Изтриване
  2. Оше една вариация на любима моя рецепта и предпочитана вечеря! Прекрасни са, мила! Поздрави от сърце!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че и ти ги харесваш, ние вкъщи ги обожаваме :)
      Благодаря ти, мила!
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...