1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 19 септември 2016 г.

Бадемови маслени бисквити


Необходими продукти:

100 грама масло
50 грама фина захар
¼ чаена лъжичка сол
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
30 грама яйце (около ½ голямо яйце), аз използвах жълтъка и малко от белтъка на едно средно по големина яйце. Останата част от белтъка, използвах за намазване на бисквитките преди печене.
150 грама обикновено брашно
25 грама сухо мляко на прах
¼ чаена лъжичка бакпулвер
35 броя сурови бадеми 

15 грама яйчен белтък, за намазване на бисквитките преди печене
 

Приготвяне:


Пресейте брашното и прибавете към него млякото на прах и бакпулвера, разбъркайте добре. Оставете настрани, докато ви потрябва.
Смесете мекото масло със захарта, солта и екстракта от ванилия. Разбъркайте с помощта на кухненска тел, докато сместа стане пухкава и изсветлее. Добавете яйцето и разбъркайте отново до пухкава смес. Накрая прибавете брашното и разбъркайте внимателно със силиконова шпатула.
Поставете тестото върху пластмасово фолио, завийте го и го приберете в хладилника, за да си почине за около 30 минути.
След 30 минути пуснете фурната да загрява на 180°С в продължение на 10-15 минути. Постелете върху тава за печене пергаментова хартия.
Извадете тестото от хладилника. Разделете го на 35-36 парчета по 10 грама всяко и ги оформете на топчета. Поставете топчетата върху приготвената тавичка и намажете всяко топче с разбит белтък. Върху всяка бисквитка, поставете по една бадемова ядка, притиснете леко.

 
Поставете тавата с бисквитите в затоплената фурна и ги печете 15-17 минути, докато станат с лек, светло кафиникав-златист загар. Ако фурната ви не пече равномерно, можете да обърнете тавата след дванадесетата минута.
Поставете бисквитките да изстинат напълно, като ги подредите върху метална решетка.
Можете да замените бадемите с други ядки, каквито обичате.
 
Най-добри са за консумация в рамките на една седмица.


Да ви е сладко!

Адаптирано от книгата -
老師 100 手工 餅干 (100 домашно приготвени бисквитки от Zhaoqing Meng)

4 коментара :

  1. Колко много постове имам да наваксвам, Таничка, но все се почва от някъде, а тези сладки веднага грабват околото! Чудесни са и съм сигурна, че ухаят неустоимо! Грабвам си едничка и продължавам нататък! Поздрави и най-топли прегръдки, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Люси :)
      Аз не приготвям много сладки и бисквити, но трябва да променя това :) Много харесахме тези и вече имам още няколко вида, които искам да приготвя в скоро време.
      Радвам се, че отново си на линия, мила!

      Изтриване
  2. Илияна Маркова22 март 2017 г., 6:06

    Получиха се много вкусни сладки, но с тези пропорции, поне при мен, не успяха да си запазят кръглата форма, а още докато ги сложих във фурната, се стопиха и слепнаха една за друга. Въпреки всичко бяха вкусни и бързо ги хапнахме.

    ОтговорИзтриване
  3. Илияна, много съжалявам, но със сигурност сте пропуснала някоя от стъпките или пък яйцето е било по-голямо. Аз съм приготвяла тези сладки многократно и съм сигурна, че продуктите са точно, за да се получат като на снимката.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...