1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 15 септември 2016 г.

Тарт с бадемово брашно и круши


Необходими продукти:

20 грама разтопено масло
2 супени лъжици пудра захар
100 грама брашно от белени бадеми
2 големи яйца
40 грама течен мед
1 супена лъжица лимонов сок
1 супена лъжица настъргана лимонова кора
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
2 малки круши нарязани на дебели ивици

Приготвяне:
 
Загрейте фурната на 175°С
Разтопете маслото, оставете го да се охлади, докато ви потрябва.
Намажете обилно с масло, удобна форма за тарт.
В средна купа смесете смлените на брашно бадеми, лимоновите кори и пудрата захар, разбъркайте добре с кухнеска тел. След това добавете разтопеното масло, меда, лимоновия сок, ванилията и яйцата към сухите съставки. Смесете много добре, като отново разбъркате на ръка с телта, докато получите гладко и равномерно тесто.
Изсипете тестото в предварително приготвената форма и на пъвърхността му подредете крушите.
Печете за около 40-45 минути или докато повръхноста му придобие кафеникав загар.

Оставете тарта да се охлади във формата за 30 минути и след това го извадете. Нарежете десерта и го сервирайте гарниран с мед или пудра захар.



Да ви е сладко!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...