1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 27 август 2016 г.

Спагети със зеленчуци, вратна пържола и сос карбонара


Сигурно ще кажете "няма такава рецепта" и ще имате право, но беше толкова вкусно, че си заслужава да споделя. Аз нарекох тези спагети, щастие в чиния :) Пълна импровизация, но невероятна комбинация от всичко което обичам на едно място.
 
Необходими продукти:
 
½ пакет спагети
2 вратни пържоли
1 супена лъжица масло
2 супени лъжици зехтин
2 глави лук шалот
3-4 скилидки чесън
5 големи гъби печурки
2 много млади тиквички
2 печени и обелени чушки
сол, черен пипер, магданоз
80 грама настърган пармезан

За соса:

2 яйца и 1 жълтък
100 милилитра млечна сметана
сол и черен пипер

Приготвяне:

Поставете голяма тенджера на котлона и сварете спагетите.
Загрейте добре голям тиган на висока температура.
Овкусете пържолите със сол и черен пирер и ги изпържете, докато започнат да покафеняват от едната страна. Прибавете една супена лъжица масло към тях и ги обърнете от другата страна. Пържете до степен, каквато харесвате.
Извадете пържолите в чиния и ги покрийте с алуминиево фолио, оставете ги настрани до сервирането.
В същия тиган запържете зеленчуците. Първо лука и тиквичките, извадете след като се зачервят добре и ги посолете.

Прибавете зехтин и поставете гъбите нарязани на филийки една до друга. Към края след като се зачервят, прибавете чесъна и още малко зехтин. Разбъркайте и пържете, само докато чесъна отпусне ароматите си. Извадете ги от тигана и ги овкусете с малко сол и черен пипер.
Нарежете на лентички три печене и обелени черени чушки.
Разрийте много добре яйцата и прибавете към тях сметаната. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Поставете сварените спагети в тигана на слаб огън, с малко от водата, в която са се варили . Изсипете яйцата и сметаната при спагетите и бъркайте непрекъснато, докато сместа стане кремообразна, не прекалявайте.
Когато сосът се посгъсти, прибавете всички зеленчуци и настъргания пармезан, разбъркайте.
Прибавете и една шепа ситно нарязан магданоз, сол и черен пипер на вкус.
Нарежете пържолата на тънки филийки и сервирайте.
Поръсете всяка порция с прясно нарязан магданоз и черен пипер.

Да ви е сладко!

1 коментар :

  1. Танче,
    чудесно, много вкусно ястие.Достойно дори за вкусна вечеря или обяд за изискани гости.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...