1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

сряда, 8 юни 2016 г.

Банички с кайма на шиш в доматен сос


Необходими продукти за каймата:

½ пакет фини кори за баница, (ако можете да си намерите ръчно точени и печени на сач още по-добре, аз използвах такъв вид)
500 грама агнешка кайма
½ глава стар лук, ситно нарязан
3 скилидки чесън, много ситно нарязана или пресована
2 стръка джоджен, ситно нарязан
3-4 стръка босилек, ситно нарязан
½ чаена лъжичка кимион
½ чаена лъжичка пушен червен пипер
олио за намазване
сол и прясно смлян черен пипер на вкус
 
Приготвяне:

Пригответе 500 грама доматен сос от пресни домати или от консерва.
Аз използвам зехтин, ситно нарязан лук, скилидка чесън. Овкусявам соса с риган (в този случай заради агнешкото с джоджен), босирек, сол, щипка захар и черен пипер. Вие го пригответе с подправките които обичате и както го харесвате най-много във вашия дом.

Омесете каймата с изброените продукти.
Намажете една кора с олио, с помощта на четка и поставете върху нея втора, отново намажете.
Оформете  с ¼ от каймата кебапче с дължината на корите и го поставете в единия край.
Навийте корите на стегнато руло. Оформете и останалите кори по този начин, докато се изчерпа каймата.
Нарежете така оформените кори на парчета от около 5-6 сантиметра всяко.
Набодете малките банички на дървени шишове и ги поставете в тава постлана с хартия за печене.
Изпечете баничките с кайма в предварително загрята фурна на 200⁰C.

Сервирайте с доматения сос и чаша айран.
Да ви е сладко!

10 коментара :

  1. Наздраве, Таничка, че то без питие не върви :)
    Малко ще ми е трудно с агнешката кайма,
    но идеята е чудесна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Явно че доста хора имат проблеми с агнешката кайма, но ние вкъщи сме всеядно месоядни и не и се мръщим :)
      Много ти благодаря, Дани!
      Усмихнат ден ти желая!

      Изтриване
  2. Чудесна идея, Таня! Със сигурност ще я опитаме :) е не с агнешка кайма, но тук си имам магазинче, в което продават такива кори :)
    Страхотна снимка, поздравления!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Може доста да се импровизира с тази рецепта. На баща ми, му сервирах баничките с чеснов сос от кисело мляко и копър и остана очарован :)А каймата може да бъде всякаква всъщност, аз просто обичам агнешка и точно такава имах под ръка.
      Благодаря ти, Пепи :)

      Изтриване
  3. Страхотна идея и много ми харесва поднасянето им! :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти хубавице :)
      Поздрави и на теб!

      Изтриване
  4. Попаднах на тези банички скоро в един турски сайт, допаднаха ми. А сега със сигурност знам, че са и вкусни.
    Изглеждат чудесно Танче!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че си попаднала на тях, Вили :) Аз пък гледах клипче в youtube и импровизирах с продуктите, защото ми хареса идеята.
      За да разбереш колко са вкусни, трябва да ги приготвиш :)

      Изтриване
  5. Да, и аз видях идеята във Фейсбук, но твоят вариант и презентация, Таничка са неустоими! Снимките са супер апетитни! Поздрави, вълшебнице!

    ОтговорИзтриване
  6. Чудесни банички, Таничка! И аз скоро правих подобна рецепта, но и идеята за шиш ми допада много! Идеално е за барбекю сезона! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...