1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 24 април 2016 г.

Американски палачинки с белтъци и рикота


Отдавна не бях споделяла палачинки.
Сигурна съм, че покрай месенето на козунаци все ще ви останат белтъци, които ще се чудите как до оползотворите, също като мен. Това са моите нови любимки J Американски палачинки само с белтъци. По вкусна закуска от тази, просто няма!Опитайте, ако ви харесва идеята!

 Необходими продукти:

1 чаена чаша брашно
1 супена лъжица бакпулвер на др. Йоткер
1 супена лъжица захар
1 чаена лъжица ванилова захар на др. Йоткер
1 щипка сол
2 супени лъжици масло, разтопено и охладено
1 чаена чаша рикота
½ чаена чаша прясно мляко
чаена чаша белтъци, около 3 броя

Приготвяне:

В средна купа смесете брашното, захарта и бакпулвера.
В друг съд разбъркайте заедно рикотата, ваниловата захар, прясното мляко и маслото.
В друг чист съд, разбийте с миксер белтъците със солта, до средно твърда консистенция.
Прибавете към брашното сместа от рикота, мляко и масло и разбъркайте съвсем леко, само докато се смесят грубо. След това прибавяйте на няколко пъти белтъците и разбърквайте внимателно със силиконова шпатула отдолу  нагоре, за да остане тестото много пухкаво.

Поставете голям тиган на средна температура на котлона и намажете леко повърхността му с масло. Поставяйте по две пълни супени лъжици от тестото и печете и от двете страни до кафеникав загар.

Да ви е сладко!
 

8 коментара :

  1. Великолепни! Като виден почитател на палачинките ги оценям много високо, ама много! Жестоки снимки! Прегръщам те много!

    ОтговорИзтриване
  2. Здрасти Танче,

    Чудни, чудни палачинки. Тази година съм се наканил да въртя козунаци, та вероятно и на мен ще ми останат белтъци и е мнооого вероятно като един истински почитател на палачинките да врътна едни такива.

    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  3. Обичам рикота и определено ми допада идеята за палачинки с това фино сирене. Изглеждат толкова примамливо пухкави и вкуснички:) Чудесна рецепта, Таня!

    ОтговорИзтриване
  4. Точно такава рецепта ми трябваше :) и съвсем, ама съвсем на време ;)
    И аз правя козунаците само със жълтъци и после се чудя какво да правя белтъците Таня ... а снимките ти са жестоки ... греят!
    Честит празник прекрасна!

    ОтговорИзтриване
  5. Таничка, днес приготвих шоколадовите ти мъфини без яйца (ама като цял кекс). Така ухаеше у дома... Моят човек каза, че е чудесен! Аз ще си опитам утре, но нямам съмнение, изглежда невероятно! Благодаря! А докато ти разказвах, чинийката ти с палачинки вече е празна, да знаеш. :)
    Прегръдки и честита Цветница! Винаги да ти е цветно в душата! :)

    ОтговорИзтриване
  6. Така са се надули! И толкова вкусно изглеждат! Когато ми останат белтъци ще ги пробвам задължително.
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Наистина ще се радвам да съм ви била полезна с още една подходяща рецепта за останалите белтъци, защото винаги се появява дилемата какво да ги правим :) Има доста начини да бъдат употребени, но ако опитате тези палачинки, няма да се притеснявате нито за останалите белтъци, нито за закуската! Дори ви обещавам, че цялото домочадие ще ги очаква с нетърпение всеки път!
    Прегръдки и спокойна Страстна седмица на всички желая!

    ОтговорИзтриване
  8. Уникални палачинки, толкова пухкави и меки изглеждат, като облачета!
    Срахотна рецепта, ще трябва да опитам скоро! :)
    Светъл Великден!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...