1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 6 март 2016 г.

Рибена супа с толстолоб, пащърнак и киноа


Необходими продукти:

3 големи котлета от толстолоб
3 супени лъжици зехтин
1 супена лъжица масло
1 голяма глава лук, нарязана на дребно
2 моркова, нарязани на кубчета
1 пащърнак, нарязан на кубчета
½ чаша целина, нарязана на кубчета
200 грама задушени в масло челядинки
1 литър зеленчуков бульон
3-4 супени лъжици млени домати от консерва
2 дафинови листа
½ чаена чаша листа от целина
2 сантиметра динджифил
1 супена лъжица мащерка
1 чаена лъжичка девисил
½ чаена чаша киноа
сол и черен пипер
лимонов сок при сервиране

Приготвяне:

В подходяща тенджера, поставете да заври около един литър вода с 1 чаена лъжичка сол, няколко зърна черен пипер и едро нарязания джинджифил. Поставете рибата и сварете за 10 минути.
Оставете да се охлади леко.

Нарежете всички зеленчуци на малки кубчета.
В друга тенджера, поставете един литър домашен зеленчуков бульон, зехтина, доматения сок от консерва, всички нарязани зеленчуци, и дафиновите листа.
Сварете зеленчуците, докато омекнат на среден огън. Прибавете челядинките.
 
Извадете и обезкостете рибата, прецедете бульона в които се е варила и го прибавате към зеленчуците в другата тенджера. Прибавете мащерката, девисила, листата целина, обезкостената риба и подправете със сол и черен пипер.

Оставете супата да ври пет минути и прибавете киноата.
Варете още 7-10 минути на слаб огън, прибавете една супена лъжица масло и изключете котлона. Извадете дафиновия лист.

При сервиране гарнирайте с прясно изцеден лимонов сок.
 
Вкусотия!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...