1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 21 март 2016 г.

Пудинг с перли Тапиока, кокосово мляко и ягоди

Продуктите които използвах за този вкусен пудинг са от Био магазин SPIRALА, в който има невероятно разнообразие на био и натурани продукти, подходящи както за хора с алергии към глутена, така и за почитателите на един по-здравословен и зареждащ начин на живот. Сигурна съм, че всеки ще намери нещо за себе си при тях и ще остане доволен.
Обещавам да ви покажа още рецепти с чудесните продукти от Био магазин SPIRALA.

Информацията за Тапиока, с която приготвих пудинга е от интернет. За тези на които не им е познат този продукт.
Тапиока се добива от корените на тропическото растение маниока, които са богати на скорбяла, калций и фосфор. Не съдържа глутен. Подходяща е за сгъстяване на супи, сосове, но най-вече на кремове и пудинги. Има неутрален вкус и великолепно се съчетава с кокос (кокосово мляко или сметана). Преди да я използваме е добре да накиснем перлите за една нощ във вода. Вари се във вода (кокосово мляко) в съотношение 2:1 докато перлите станат прозрачни.

Необходими продукти за четири порции:

2 чаши вода
чаша Тапиока перли
1 чаша кокосово мляко
1 чаена лъжичка екстракт от ванилия
5-6 супени лъжици захар
10 ягоди, нарязани
2 супени лъжици захар
ягоди за декорация

Приготвяне:

Измийте и нарежете ягодите. Смесете ги с 2 супени лъжици захар, разбъркайте. Оставете ги за 20 минути, след което поставете по две супени лъжици на дъното на чашите за сервиране.
В малка тенджера, поставете водата да заври и добавете перлите Тапиока, разбъркайте. Намалете температурата до слаба и оставете да се готви за около 10 минути, докато Тапиоката стане полупрозрачна и течността се сгъсти. Добавете кокосовото мляко, захарта и разбъркайте. Варете в продължение на 3 минути, след това добавете ванилията.
Свалете пудинга от котлона и го преместете в купа. Поставете найлоново фолио по повърхността му и го оставете да изстине напълно.
Изсипете пудинга върху ягодите в чашите за сервиранe и го приберете за няколко часа в хладилника.

Украсете с ягоди преди да сервирате.

19 коментара :

  1. Разкошен, елегантно поднесен десерт! Поздрави, Таничка!

    ОтговорИзтриване
  2. Здравословен пудинг, апетитно и изкушаващо изглеждащ!
    Поздрави, Танче!

    ОтговорИзтриване
  3. Изкусителен и елегантно поднесен!! И съвсем в тон със здравословното ми залитане напоследък :)
    Поздрави и прегръдки, Танче!!

    ОтговорИзтриване
  4. Ех, каква красота, не че съм очаквала нещо друго! Страхотен десерт! Прегръщам те много!

    ОтговорИзтриване
  5. Красиво и нежно поднесено, Таничка! Вляза ли тук, оставам без дъх.
    Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  6. Не знам дали ми се публикува коментара, затова ще напиша пак :) Много интересно предложение, което ме кара още повече да искам да опитам тапиока! Благодаря ти за прекрасната рецепта, мила!

    ОтговорИзтриване
  7. Много се радвам, че ви харесва идеята, момичета!
    За още по-здравословен и нискокалоричен вариант на пудинга, обмислям да използвам стевия за подслаждане следващия път!
    Много ми харесва структурата на пудинга с Тапиока, толкова е нежен, а в комбинация с кокосовия аромат направо стана божествен!
    Прегръдки и хубав ден ви желая момичета!

    ОтговорИзтриване
  8. ех,Танче,още от миналото ягодово меню на Хепи този пудинг ни е любим и мислех тези продукти да поръчам от Спирала,добре,че надникнах тук,ще сменям идеята,а междувременно ти открадвам една чашка с разкошен десерт!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз като теб, Роси, отдавна планувам да приготвя такъв пудинг, сега му било писано, но няма да е за последно, защото е страхотен!
      Благодаря ти, мила!
      Поздрави!

      Изтриване
  9. Още не съм пробвала тапиока и всеки път като видя подобна прекрасна рецепта много ми се прийсква! Изглежда страхотно - толкова елегантно и нежно... :)
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Алекс :)
      Препоръчвам на всеки да опита Тапиока, аз много я харесах!
      Желая ти спокойна вечер!

      Изтриване
  10. Интересно...с тази тапиока:) или тези тапиока:), ще опитам ако ми попаднат. А хрускат ли, че чията нещо не ми допадна:(

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Не Весе, не хрускат, напротив, невероятно нежна и мека консистенция има този пудинг с тапиоката, когато е сготвена.
      Опитай, мисля че ще ти допадне.

      Изтриване
  11. Много нежен и направо съвършено изглеждащ десерт, Танче! :)
    Наскоро опитах и аз един десерт с ягоди, но той беше с чия (която никога не съм приготвяла вкъщи)и ми е интересно във вкусово отношение тапиоката какво представлява.
    Усмихната седмица!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Трябва да опиташ, за да прецениш дали ще ти хареса, Светле :) На мен много ми хареса, въпреки че тапиоката няма никакъв вкус, харесах много нейната текстура и комбинацията с коксовото мляко.
      Прегръдки :)

      Изтриване
  12. Никога не съм пробвала с тапиока. Десертът изглежда направо божествен и непременно ще опитам, когато започна безглутеновата диета!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. На нас вкъщи много ни се услади и го препоръчвам на всеки :)
      Ще се радвам да споделиш, дали е харесал, когато го опиташ, Радост.
      Хубава вечер ти желая!

      Изтриване
  13. Танче,
    миналото лято си поръчахме с приятелка в едно заведение десерт с тапиока - перли.Беше много вкусен плодов десерт с много приятен аромат.Но за първи път опитвах такова нещо.Много ми хареса.А преди време бях закупила корен маниока, но така и не намерих за какво да го използвам.Благодаря,че представи този интересен десерт.
    Поздрави !

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Странно ми е, че точно ти не си приготвяла нещо с тапиока, за мен си голям ценител и експериментатор с продукти от такъв тип :)
      Не се замисляй, ако ти попадне непременно опитай да приготвиш нещо!
      Прегръдки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...