1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 19 март 2016 г.

Лесна рецепта за пикантно пиле с портокал



Предлагам ви още един бърз, лесен, лек и много вкусен вариант за пиле с портокал, което е много по-добро от готова храна.

Необходими продукти:


2 супени лъжици олио
600 грама пилешки гърди
½ чаша прясно изцеден портокалов сок
3 супени лъжици мед
3 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици оризов оцет
1 чаена лъжичка доматено пюре

½ чаена лъжичка лют червен пипер
1 супена лъжица портокалова кора, настъргана
1 скилидка чесън, настъргана
1 чаена лъжичка джинджифил, настърган
¼ чаша студена вода
2 супени лъжици царевично нишесте
¼ чаша нарязан магданоз

Приготвяне:


Измийте и подсушете пилешките гърди.
Нарежете ги на парчета.
Загрейте олиото в голям тиган на средно-висока температура, добавете пилето.
Гответе го, докато е готово и добре зачервено и от двете страни.  Около 3 - 4 минути от всяка страна е достатъчно.
Смесете портокаловия сок, меда, соевия сос, оризовия оцет, доматената салца, лютия червен пипер, чесъна, джинджифила и сместа от водата и царевичното нишесте. Разбъркайте до еднородна смес.
Намалете котлона и прибавете сместа към пилето. Разбъркайте и варете, докато сосът се сгъсти, около 2 минути.
Сервирайте с ориз и прясно нарязан магданоз.

Можете да използвате вместо меда, сладко от портокали. Също така, можете да добавите зеленчуци по желание към сместа, като броколи, грах, чушки или други.






Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...