1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 4 март 2016 г.

Обърнат десерт с ананас, брашно от еднозърнест лимец и стевия


Необходими продукти:

1 малка консерва с ананас нарязан на парченца
4 кръгчета ананас от консерва
1 шепа орехи
5 сушени сини сливи
1 чаена чаша брашно от еднозърнест лимец
½ чаена чаша бадемово брашно
¼ чаена чаша оризово брашно
1 чаена лъжичка бакпулвер
½ чаена лъжичка сода бикарбонат
3 яйца
1 и ½ супени лъжици стевия на прах
½ чаена чаша кисело мляко
100 грама разтопено и охладено масло
2 чаени лъжички натурален екстракт от ванилия без захар
1 и ½ супени лъжици тъмен ром

Приготвяне:

Намажете стените и дъното на тавичка с размери 24 сантиметра в диаметър с разтопено масло. Покрийте дъното с хартия за печене и намажете и нея с масло. Подредете ананаса по дъното на тавичката и във всяка дупка поставете по една сушена синя слива. Отгоре поръсете с начупените орехи. Оставете настрана, докато ви потрябва.

Включете фурната да загрява на 180⁰С.
 
В средна купа, смесете брашното, бадемовото брашно, оризовото брашно, бакпулвера, содата и солта.

Разбийте яйцата и стевията с миксер, докато се смесят добре и няма бучки.
Прибавете киселото мляко, ванилията, рома и охладеното масло.

Прибавете сухите продукти към течните и разбъркайте всичко със силиконова шпатула, докато получите гладко тесто.

Изсипете готовото тесто върху ананаса в тавичката и изравнете равномерно.
Поставете десерта в предварително загрятата фурна и печете 35-40 минути.

След като десерта е готов го оставете да изстине за 10-15 минути в тавичката и след това го обърнете в чиния подходяща за сервиране.

Аз напоих десерта със сока от компота от ананаса, но ако искате да не добавяте тази захар, която е в него не е нужно да го правите.
Също така глазирах с четка преди сервиране с две супени лъжици кленов сироп повърхността на ананаса за блясък и допълнителна сладост.

Да ви е сладко!

Няма коментари :

Публикуване на коментар

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...