1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 21 февруари 2016 г.

Брауни с пудинг


Един любим десерт, който със сигурност е приготвяла всяка домакиня. Може би ви е известен като Кордит кадир или като Крем карамел с шоколадов блат или не знам още как.., знам само че е уникално вкусен и винаги с чудесен краен резултат, иии свършва мноооого бързо ;)

Необходими продукти за брауни блата:

100 грама черен шоколад
150 грама масло
3 яйца
1 чаена лъжичка ванилов екстракт
150 грама захар
100 грама брашно
25 грама какао на прах
1 чаена лъжичка бакпулвер

За крема:

4 яйца
400 милилитра прясно мляко
400 грама кондензирано мляко
150 милилитра течна сметана
200 грама крема сирене, меко на стайна температура
1 чаена лъжичка ванилов екстракт

Приготвяне:

Фурната се загрява до 170°C.
Брашното се смесва с какаото и бакпулвера.
Форма за кекс се намазва с разтопено масло и се оставя настрани докато потрябва.
Първо се приготвя брауни основата, като шоколада и маслото се разтопяват на водна баня.
В средна купа се разбиват 3 яйца със 150 грама захар, докато сместа се превърне в светъл и пухкав крем и към нея се добавят разтопения шоколад с маслото.
Накрая се добавя  брашното, какото и бакпулвера.

Сместа се изсипва в предварително приготвената форма.
За да се приготви крема, в голяма купа се разбива млякото, екстракта от ванилия, 4 яйца, крема сиренето, сметаната и кондензираното мляко.
Сместа за крема се изсипва внимателно по ръба на съда върху брауни блата.
Формата с пудинга се поставя в удобна тава, в която се изсипва вряла вода до половината.
Брауни пудинга се пече в продължение на 90 минути на водна баня.

Карамела направих на око. Поставих в тиган с незалепващо покритие около 1/2 чаена чаша захар и три-четири чаени лъжици вода. Оставих на силен котлон, докато захарта се стопи и стана с хубав карамелен цвят. Махнах карамела от огъня и го оставих да изстине за две минути, след което прибавих около 100 милилитра млечна сметана. Разбърках и върнах карамеления сос на котлона, докато карамела се разтвори напълно и соса стана гладък.

Добре е пудинга да изстине напълно( аз го оставих да изстине на стайна температура), преди да се извади от формата и да се нареже. Преди да сервирате, полейте брауни пудинга с карамеления сос.
 

36 коментара :

  1. Ей тук ме удари в земята, зашеметена съм! Великолепна си,МАЙСТОР, ако можех с още по-големи букви щях да сложа! Прегръщам те много!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. И аз те обичам, скъпа моя :)
      Честно да ти кажа, тази година си пожелах да имам възможност да дойда до Варна да те прегърна, много искам, ама много!!!
      Желая ти успешна нова седмица и много от прекрасното вдъхновение, което не ти липсва по принцип, но още повече :)

      Изтриване
  2. Леле, голяма съблазън! Както и супер снимки!
    Успешна седмица, Танче!

    ОтговорИзтриване
  3. Невероятно красиво и неустоимо вкусно!! :) <3

    ОтговорИзтриване
  4. Великолепен се е получил!!! Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  5. Таничка, все се "вайкам" покрай този десерт. Не съм го приготвяла и да ми се чуди човек защо! Страхотно изглежда и много апетитни снимки :)
    Поздрави и усмивки! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва, Ели :)
      Аз пък съм го приготвяла много пъти, а едва сега реших да го публикувам, защото продуктите, които използвах са малко по различни.
      Поздрави и хубав ден ти желая!

      Изтриване
  6. имам едно въпросче-имам неподсладено кондензирано мляко, дали ще стане
    иначе изглежда прекрасно :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Меги!
      Конкретно за този вариант на десерта, кондензираното мляко трябва да е гъсто и подсладено, не мисля, че ще стане с другото.
      Вкуса и сладостта на пудинга до голяма степен се дължат на него.
      Според мен е най-добре да си набавиш всички продукти и тогава да приготвиш сладкиша :) Може да пропуснеш само течната сладкарска сметана, всичко друго е необходимо както е написано в рецептата.
      Поздрави!

      Изтриване
    2. много благодаря за отговора :) ще си закупя подсладено и ще го опитам :) и може би ще пропусна течната сметана- не съм и много фенка :)

      Изтриване
  7. Танче, още във фейсбук му се нагледах, но и тук да си кажа...ще ме удавиш в собствената ми уста бе, момиче! Прелестен е! Усмихнати поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че така ти е подействал пудинга, Люси, така поне чувствата са взаимни :)
      Благодаря ти, мила :)
      Поздрави!

      Изтриване
  8. Съвсем съзнателно не отварях страницата тук в блога, макар, че го видях още във Фейса. Прекрасно, вкусно, изкушаващо и калорично великолепие. Ще се изкушаваме пак, ще се изкушаваме. Поздрав най-сърдечен, Таничка!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Нели :) Много се радвам, че ти харесва!
      Прегръдки!

      Изтриване
  9. Аааа,Танче,аз като видях разреза първо за Кодрит кадир се сетих,но заглавието ме разконцентрира.Е,пак не е баш същото,страхотно си обогатила сместа за крем карамела,получила се е подобна на чийзпълнеж,с една дума-уникален десерт,и толкова красив,но ти това го умееш по неповторим начин!Щастлив месец март!

    ОтговорИзтриване
  10. О, Танче, чудесна интерпретация на Кодрит кадира! Ще опитам и твоя вариант, предполагам, че е още по-вкусен!

    ОтговорИзтриване
  11. Роси, Весе, наистина е като Кодрит кадир, но с малко по-различни продукти. Не знам друго, освен това, че е голяма вкусотия :)
    Благодаря ви момичета!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  12. Здравейте..а брауни блата пече ли се преди да се изсипе крема, или се пекат заедно наведнъж?

    ОтговорИзтриване
  13. Стана страхотен..благодаря!!!! Преди да получа отговора Ви.Пекох ги едновременно...☺

    ОтговорИзтриване
  14. Стана страхотен..благодаря!!!! Преди да получа отговора Ви.Пекох ги едновременно...☺

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че си успяла да го приготвиш и се е получил добре пудинга, Буба :) Нямах възможност да отговоря навреме на въпроса ти.
      Да ви е сладко!

      Изтриване
  15. Изглежда фантастично!В тази форма(показана на снимката), не се ли поставя първо крема, а след това брауни блата и когато е готов се обръща? Благодаря!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравейте.
      Точно като съм описала в рецептата се приготвя десерта. Първо се изсипва на дъното на формата, в която ще приготвяме десерта суровата смес за брауни блата, а върху него внимателно се излива сместа за крема. В процеса на печене, блата се издига на повърхността, а крема остава отдолу.
      Опитайте и ще видите как става, и ще си хапнете вкусно, вкусно :)

      Изтриване
  16. Как се вади готовият пудинг от формата?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Марина.
      Изважда се, като на повърхността на формата с пудинга се поставя подходяща чиния за сервиране и се обръща бързо и внимателно наобратно. Ако не сте сигурни, че е паднал, почукайте леко по формата, докато се уверите, че пудинга е в чинията за сервиране.
      Поздрави, Марина.

      Изтриване
  17. сладкиша не е въобще сладък.само с 150 грама захар не става работата изглежда добре но не е вкусно въобще

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. :) Въпрос на вкус, polsten
      Във вкъщи на всички ни беше точно толкова сладък, колкото е необходимо. Всеки да прецени за себе си. Още повече, че аз гарнирах десерта и с карамелен сос, това също имах предвид, когато слагах захар, защото не обичаме отровно сладко.

      Изтриване
  18. как ще сложиш първо браунинга а после крема.крема ще остане от долу а не отгоре.ако го правиш по твоя начин то тестото за браунинга ще потъне в крема.ама тука честно пишете глупости

    ОтговорИзтриване
  19. Здравейте,направих десерта както сте описали ,но не се получи така.Крема си стои отгоре а браунинга си е отдолу.Стриктно спазих рецептата.Не се получи.

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина не мога да повярвам, защото този пудинг се приготвя точно по начина, по който съм описала и могат да го потвърдят всички домакини, които са го приготвяли, а те никак не са малко. В кулинарните групи във Фейсбук едва ли има някой, който да не го е приготвял и на мен ми е трудно да предвидя и да взема отношение, защо се е случило. Прочетох рецептата отново и няма никакъв пропуск, просто съжалявам, че не се е получил десерта.

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...