1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 16 февруари 2016 г.

Тарт с гъби



За плънката:

3 супени лъжици зехтин
2 глави червен лук
400 грама печурки
2 супени лъжици балсамов оцет
2 супени лъжици заквасена сметана
1 чаена лъжичка сушена мащерка
сол и черен пипер
150 грама заквасена сметана
3-4 супени лъжици течна сметана
1 яйце
100 грама настъргано пушено сирене
100 грама пушен кашкавал

Приготвяне:
 
За да приготвите плънката, нарежете лука на дребно и го задушете в зехтина. Почистете и нарежете гъбите и ги добавете към лука. Когато гъбите се задушат, прибавете балсамовия оцет, мащерката, сол, черен пипер и две супени лъжици заквасена сметана. Разбъркайте още минутка на котлона и махнете от огъня. Оставете плънката да изстине.

Включете фурната да загрява на 180⁰С.

След това разбъркайте заквасената сметана, течната сметана и яйцето. Прибавете ги към гъбите и разбъркайте равномерно.

За основа можете да използвате всякакво тесто. Моето е домашно приготвено тесто за пица, което разточих и покрих с него формата за тарт.

Покрийте формата с тестото и веднага изсипете гъбения пълнеж.
Настържете сирената и ги поръсете върху плънката равномерно. Поставете формата във фурната и печете 40-45 минути.
 
 Това е пица от същото тесто, но след като тестото е втасвало два пъти и веднъж в тавата, преди да поставя плънката. Опитайте и вие с малко повече търпение, ще получите едно различно преживяване!
 




Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...