1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 23 януари 2016 г.

Панакота с какао (Cacao panna cotta)



Необходими продукти:

чаша (80 милилитра) студена вода
3 супени лъжици желатин на прах
2 чаши (500 милилитра) сметана
чаша (330 грама) фина
захар
2 чаени лъжички
ванилов екстракт
1 чаша (100 грама) хубаво натурално какао

1 чаша (250 милилитра) прясно мляко

Приготвяне:

Поставете водата в малка купа, поръсете желатина и разбъркайте. Оставете го в продължение на 5 минути или докато абсорбира водата.

Поставете сметаната, захарта и какаото в малка тенджера на средна температура и разбъркайте, за да се смесят добре. Загрейте докато кипне, като периодично разбърквате. Махнете от огъня и добавете желатина и ванилията, разбъркайте добре. Прецедете сместа през цедка, ако са се появили малки бучки от какото, за да стане сместа абсолютно гладка. Прибавете млякото и отново разбъркайте, до еднородна смес.

Изсипете крема в шест силиконови формички или други, каквито имате подходящи за крем.

Поставете ги в хладилника за 4-5 часа или докато панакотата стегне.

Можете да обърнете крема в чиния или да го сервирате направо във формичките.
Поръсете с какао и замразени боровинки, ако ви се намира.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...