1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 23 януари 2016 г.

Паста със скариди и сос Алфредо


Необходими продукти:

400 грама хубава паста (аз използнах домашно приготвена  Мафалде)
1 супена лъжица масло
400 грама скариди, почистени, измити и подсушени
1 супена лъжица CAJUN SPISE ( сладък червен пипер, кимион, черен пипер,  млян-лют червен пипер, риган, сушен чесън на прах )
3 скилидки чесън, нарязани на ситно

1 палец джинджифил, обелен и настърган на ситно
¼ чаша сухо  бяло вино или пилешки бульон
1 чаша сметана 20% масленост
½ чаша настърган пармезан
2 супени лъжици каперси
сол
ситно нарязан магданоз или кориандър за свежест

прясно изцеден сок от лимон

Приготвяне:


Сложете пастата да се вари в леко подсолена вода.


Поставете маслото в тигана на средно-висока температура. Прибавете скаридите и ги пържете около 2-3 минути от всяка страна. След като сменят цвета си и се запържат леко, ги отстранете от тигана и ги оставете настрана.


Прибавете в тигана чесъна и настъргания джинджифил и CAJUN SPISE, запържете ги леко, докато отпуснат ароматите си, за около 30 секунди.

Изсипете виното и деглазирайте тигана, добавете сметаната, пармезана и овкусете със сол. Варете соса за кратко, докато се сгъсти леко, около 3-5 минути.


Изсипете сварените и оцедени макарони в соса и разбъркайте внимателно.


Сервирайте пастата, като към всяка порция прибавите скариди, каперси и нарязан на ситно магданоз. Гарнирайте с прясно изцеден лимонов сок.

9 коментара :

  1. Любим сос, прелестна паста! Прегръдки, Танче!

    ОтговорИзтриване
  2. Лошо момиче си ти, лошо;)И аз сега почвам да правя паста, ма нямам скариди. А така ми се доядоха точно като твоите....
    Или да си гледам в паничката, а?;)
    Прегръдка, Танче!

    ОтговорИзтриване
  3. Обожавам сос Алфредо!
    Както и идеята да го направиш със скариди.
    Прекрасни снимки,Таничка!
    Хубава неделя от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Много ме съблазняваш с тази паста! И никак не помага чудесната ти презентация! Само ме изкушава още повече!Жалко ,че нямам скариди!
    Поздрави и хубава неделя!

    ОтговорИзтриване
  5. Храна за истински ценители! Фантастично приготвена и поднесена!

    ОтговорИзтриване
  6. Радвам се, че харесахте предложението ми :)
    Благодаря ви за одобрителните коментари!
    Желая ви една усмихната и успешна нова седмица!
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  7. Таничка, това ястие ще го изям, но ще искам и допълнително. Една от най-любимите ми комбинации. Чудесно е! За десерт, ако може една шоколадова панна кота, моля :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Заповядай, Люси :) За теб ще повторя менюто веднага с удоволствие :)
      Благодаря ти мила!
      Прегръдки!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...