1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 12 декември 2015 г.

Коледно Руло от свинко


Необходими продукти:

2 килограма свински врат без кост
6 -7 малки моркова
2 стръка тънък праз лук
2 червени печени и обелени чушки
150 грама домашно краве сирене или моцарела
2 чаени лъжички кимион
1 чаена лъжичка смлян кориандър
2 чаени лъжички пушен червен пипер
1 супена лъжица сушена мащерка
2 чаени лъжички смляна морска сол
прясно смлян черен пипер
листата от два стръка розмарин, ситно нарязани
памучен конец за пристягане на рулото

Добавят се преди печене:

3-4 моркова
1 глава червен лук
500 милилитра зеленчуков бульон
150 милилитра червено вино
10 малки гъби
10 зърна черен пипер
2-3 стръка розмарин

Приготвяне:

Месото се разрязва внимателно, така че да се получи широко правоъгълно парче, подходящо за завиване на руло. Месото се начуква леко с дървено чукче. Поръсва се с всички изброени подправки и се натрива добре с ръце.
В единия край на месото, се подреждат морковите, праз лука, чушките и сиренето или моцарелата. Месото се завива на стегнато руло и се пристяга добре с конеца по този начин.
Така оформеното руло се поставя в тавичка, покрива се с найлоново фолио и се прибира в хладилник за 6-8 часа.

След като месото е отлежало в хладилника, се изважда и се оставя на стайна температура за един час.

Загрява се широк тиган на висока температура и месото се запечатва от всички страни, докато добие хубав кафеникав загар.
Рулото се поставя в удобен съд за печене и се залива с бульона и виното. Прибавят се нарязания лук, гъби, моркови, няколко зърна черен пипер и цели стръкчета розмарин.
Съда с рулото се покрива с алуминиево фолио или се захлупва с капак, ако има такъв. Поставя се във фурна на 180⁰С. Пече се 3 часа, след което фолиото или капака се премахват и се допича за още 1 час, като на всеки 10-15 минути се облива с течността в тавата.

От сосът, в който се е пекло месото се премахват зърната черен пипер и стъркчетата розмарин и се пасира до гладкост. Ако е прекалено гъст се добавя малко вода и се поставя на котлона да заври, ако е добре на гъстота не е нужно да се вари. Получава се чудесно грейви с наситен аромат и пристрастяващ вкус, който е най-подходящата добавка към парче от вкусното Коледно Руло.

Когато рулото е готово, се оставя да почине поне 30-40 минути преди да бъде разрязано.
 
Доставете си това удоволствие!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...