1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 6 ноември 2015 г.

Амарети


Необходими продукти:

215 грама филирани бадеми
210 грама захар на пясък
30 милилитра ликьор Амарето
¼ чаена чаша бадемово брашно, може да се замени с обикновено
60 грама белтък
пудра захар за овалване


Приготвяне:

Сложете в блендер филираните бадеми заедно със захарта. Смелете ги хубаво, но не на брашно.
Прехвърлете смлените бадеми в подходяща купа и прибавете, бадемовото брашно, ликьора Амарето и леко разбитите белтъци. Разбъркайте, докато всички съставки се смесят.
От получената смес, оформете малки топки и ги оваляйте в пудрата захар, докато се полепи дебел слой от нея двърху всяка.
Поставете топчетата в тава покрита с хартия за печене. Оставете ги да престоят поне два часа на стайна температура, преди да ги изпечете. Аз пропуснах тази стъпка и затова се поразляха малко моите амарети, добре че това не се отразява на вкуса, а само на външния вид.
Печете в предварително загрята фурна на 170⁰С за 10 минути, амаретите не трябва да потъмнеят, но трябва да се изпекат добре отвън, а отвътре да останат меки.
Извадете амаретите от фурната и ги оставете да се охладят, преди да ги извадите от тавата.

Амаретите издържат много дълго време в добре затворени метални кутии.
Можете да направите сладките и с други ядки, страхотни са!


8 коментара :

  1. Таня, чудни сладки! Само като гледам продуктите и снимките и вече съм сигурна, че са страшно вкусни!
    Поздрави с пожелание за слънчеви почивни дни! :))

    ОтговорИзтриване
  2. Разкошни са, Танче! Записвам си ги в коледната листа. Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Ти кажи, кога ще дойдеш на кафе, че много ни изненада с жеста си, миличка :)
      Ароматни и сладички са Амаретите, чудна компания за сладки приказки и кафе с приятелки :)
      Прегръдки!

      Изтриване
  3. Здравейте,
    Много се интересувам от амарети, но меки.Всички досегашни рецепти, които пробвах след охлаждане се втвърдяваха.Как е с тези.Във вашите бадемово или обикновено брашно сте сложили, допускам, че с обикновено ще са твърди.Източника на рецептата от Италия ли е ?
    Благодаря предварително. Румяна

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Здравей, Руми,
      може би тайната е в това да се оставят да изсъхнат отвън и след това да се пекат, но не за дълго, за да останат мекички отвътре.
      Аз добавих малко брашно и не ги изчаках, както трябваше, но следващия път, ще ги направя точно така и се надявам да постигна този рeзултат, който търсиш и ти :)
      В този случай, след като изстинаха станаха хрупкави, но бяха много ароматни и вкусни!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Прекрасни са твоите амарети, Таничка! Изглеждат толкова нежни като текстура, а си представям чудесният им бадемов вкус. Няма по-добро от домашни амарети! Усмихната седмица, мила!

    ОтговорИзтриване
  5. Танче, ароматни са ти амаретите;) С едно кафе ще са тамън. Отивам да си сложа кафенце...

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...