1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

събота, 14 ноември 2015 г.

Къпана баница с кори за лазаня

Необходими продукти за тавичка са размери 20 на 30 сантиметра:

половин пакет кори за лазаня
50 грама масло
20 милилитра олио
5 яйца
300 грама краве сирене
3 супени лъжици брашно
1 голяма щипка сол
½ чаена чаша кисело мляко
½ чаена лъжичка сода
1 чаена чаша прясно мляко
150 грама кашкавал
 
Приготвяне:

Настържете кашкавала и го оставете настрана, докато ви потрябва.
Разтопете маслото и прибавете към него олиото, разбъркайте.
Разбийте яйцата и прибавете към тях сиреното и солта.
Към киселото мляко прибавете содата и разбъркайте, докато се угаси.
Поръсете брашното върху яйцата и сиренето и прибавете киселото мляко със содата, разбъркайте добре.
Включете фурната да загрява на 200⁰С.
Поставете дълбока тенджера на котлона и налейте вода повече от половината на обема и. Овкусете я с една супена лъжица сол.
С помощта на четка, намажете хубаво с мазнина тавичката, в която ще печете баницата и сложете две три супени лъжици прясно мляко на дъното.
Сварете корите за лазаня по четири-пет наведнъж, докато омекнат.
Извадете корите и веднага ги подредете в тавичката. Намажете добре с мазнина и отгоре поставете от плънката по цялата повърхност. Полейте върху плънката с две–три супени лъжици прясно мляко. Отново подредете кори, намажете с мазнина и полейте с прясно мляко.
Повторете още няколко пъти, докато тавичката се напълни.
Поставете баницата във фурната и печете 20 минути.
Поръсете настъргания кашкавал по повърхността на баницата и печете още 25 минути.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...