1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 9 октомври 2015 г.

Крем супа от червено цвекло, печени червени чушки и крема сирене




Необходими продукти:

2 големи глави червено цвекло
2 големи моркова
3 печени и белини червени чушки
3 супени лъжици зехтин за готвене
2 глави червен лук
2 скилидки чесън
600 милилитра зеленчуков бульон, най-добре е да бъде домашен
120 грама свежо крема сирене
1 супена лъжица масло
1 супена лъжица сушена мента
1 чаена лъжичка мащерка

За гарниране:

2 супени лъжици крема сирене
2 супени лъжици кисело мляко
сол

Приготвяне:

Измийте и обелете цвеклото и морковите.
Нарежете ги на малки кубчета и кръгчета и ги поставете на котлона в подсолена вода. Водата нека да бъде само колкото да покрива зеленчуците.
Сварете ги, докато омекнат добре.
Изпечете и обелете чушките. Премахнете и всички семена.
Обелете и нарежете лука и чесъна на дребно.
Запържете лука, докато омекне и стане прозрачен и към края добавете чесъна. Разбъркайте само, докато пусне аромата си.
Прибавете лука към цвеклото и морковите.
Нарежете и чушките към тях.
Изсипете половината от бульона при зеленчуците, добавете подправките и оставете всичко да ври за 15 минути.
Пасирайте супата и овкусете със сол и черен пипер. Добавете и останалия бульон. Прибавете толкова, колкото  предпочитате да бъде гъста вашата супа. За мен това количество беше добре.
Оставете супата да заври и изключете котлона. Оставете да се охлади за 10 минути и прибавете крема сиренето и маслото. Разбъркайте, докато се стопят.
При сервиране гарнирайте супата със сос от кисело мляко и крема сирене или с друго по желание.
 
Ако искате да разнообразите менюто си с нещо невероятно вкусно и полезно, опитайте тази разкошна супа!
Често ви го обещавам, но и този път няма да пропусна, да го кажа, ще се влюбите!

6 коментара :

  1. Танче, сякаш за мен си я готвила. :) Хем би ми било вкусно, хем ще ме подсилиш хубаво. Идеална супичка! Пък и колко красиво си я накиприла... Браво!
    Прегръдки и хубав уиекнд ти желая!

    ОтговорИзтриване
  2. Обичам цвеклото - най-вече прясно изцедено и на салата, но оше утре ще спретна тази красива супичка! Изглежда много вкусна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Наистина е много вкусна, леко сладка, леко пикантна, есенна и сгряваща!
      На следващият ден ядох от нея без да я топля, на стайна температура и беше също толкова страхотна и много ароматна!

      Изтриване
  3. Ами...оставам безмълвна...............

    ОтговорИзтриване
  4. Мммм божествена супичка!!!! Полезна, ароматна и точно навреме за сезона. Прекрасна идея! Спокойна вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  5. Уау, че красива супичка...и на вкус ще ми допадне много.
    Дано успея да направя, т.е. да се сетя да си купя продукти:))

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...