1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 7 септември 2015 г.

Печено пиле, мариновано с песто от босилек и бадеми





Необходими продукти:

5 пилешки бутчета разрязани на половина
1 чаена лъжица пушен червен пипер
1 чаена лъжичка сол
прясно смлян черен пипер

За пестото:

1 връзка босилек
5 супени лъжици зехтин
сока от половин лимон
кората от един лимон
3 скилидки чесън
10 черни обезкостени маслини
½ чаена чаша белени бадеми
2-3 супени лъжици вода
1 супена лъжица сусамов тахан
сол на вкус






Приготвяне:

Смелете в блендер всички продукти предназначени за пестото. Ако е необходимо добавете още лимонов сок, сол или вода.
Измийте и почистете бутчетата. Разрежете ги на две части.
Овкусете бутчетата със сол, черен пипер и пушен червен пипер. След това, намажете всяко парче много добре от всички страни с пестото.
Подредете бутчетата в подходяща тавичка и поставете алуминиево фолио. Защипете добре фолиото по края на тавата, за да може бутчетата да се задушат добре при печенето.
Оставете тавата в хладилника за два-три часа, за да се овкуси добре месото.
Изпечете бутчетата с фолиото на 220°С за 50 минути. Махнете фолиото и допечете за още 50 минути.

Аз сервирах бутчетата със салата от бейби рукола с тънко нарязани млади тиквички, каперси и сушени домати мариновани с чесън и зехтин. Поръсих всичко с изпечени филирани бадеми.
 
Опитайте, ако ви допада предложението ми :)

10 коментара :

  1. Не ми стига колко е вкусно сигурно, ами и така изглежда. Лоша жена си ти;))
    Поздравче, Танче!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Сладурана :)
      Не съм лоша, любопитна и смела съм, защото изобщо не знаех какво ще се получи, а питай ме от тук нататък мариноването с песто колко често ще го прилагам :) Много добро!
      Прегръдка, Марте!

      Изтриване
  2. Сигурна съм, че е мнооооого вкусно! Снимките го показват.
    Поздрави и успешна седмица! :)))

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Светле :) успешна да е и тваята седмица!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Така е, трябва да е смел човек, за да се наслади на всички хубави неща в този живот. Ама прекрасна идея, Таничка, направо я открадвам. :)
    Прегръдки и усмихнат ден!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Аз със сигурност не съм открила топлата вода :), но пък за мен беше нещо ново и много ми хареса крайния резултат, затова следва да поекспериментирам (ама каква дълга дума написах :), пък ще видим какви ще ги надробя...
      Прегръдки, Слънце :)

      Изтриване
  4. Не мога да наваксам на пропуснатите рецепти още, но ще почна от тази, защото няма как да я подмина в полето с новините. Поредната вкусотия на Танчето заслужава поне да ти кажа поредното "браво", а че ще се опита - то се нае! Поздрави, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Люси :) Радвам се, че предложението ми ти допада!
      Успех с разглеждането и аз имам много да наваксвам, защото слагах доста рецепти напоследък, но не съм преглеждала любимите ми местенца.
      Хубава седмица!

      Изтриване
  5. Танче, не само сладките неща са ти връх (а и тестените...), но и тези с месцата така апетитно ме гледат, че ми се иска да се пресегна!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Весе :) Как си ме похвалила отново, милата ми тя :)
      Прегръдки от мен!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...