1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 7 септември 2015 г.

Печено пиле, мариновано с песто от босилек и бадеми





Необходими продукти:

5 пилешки бутчета разрязани на половина
1 чаена лъжица пушен червен пипер
1 чаена лъжичка сол
прясно смлян черен пипер

За пестото:

1 връзка босилек
5 супени лъжици зехтин
сока от половин лимон
кората от един лимон
3 скилидки чесън
10 черни обезкостени маслини
½ чаена чаша белени бадеми
2-3 супени лъжици вода
1 супена лъжица сусамов тахан
сол на вкус






Приготвяне:

Смелете в блендер всички продукти предназначени за пестото. Ако е необходимо добавете още лимонов сок, сол или вода.
Измийте и почистете бутчетата. Разрежете ги на две части.
Овкусете бутчетата със сол, черен пипер и пушен червен пипер. След това, намажете всяко парче много добре от всички страни с пестото.
Подредете бутчетата в подходяща тавичка и поставете алуминиево фолио. Защипете добре фолиото по края на тавата, за да може бутчетата да се задушат добре при печенето.
Оставете тавата в хладилника за два-три часа, за да се овкуси добре месото.
Изпечете бутчетата с фолиото на 220°С за 50 минути. Махнете фолиото и допечете за още 50 минути.

Аз сервирах бутчетата със салата от бейби рукола с тънко нарязани млади тиквички, каперси и сушени домати мариновани с чесън и зехтин. Поръсих всичко с изпечени филирани бадеми.
 
Опитайте, ако ви допада предложението ми :)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...