1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 4 септември 2015 г.

Бисквитена торта Рафаело


Ето я тортата, малко набързо  приготвена, но с много любов за едни специални хора! С цялата ми любов и благодарност за старанието и професионализма, поклон!
Тортата е едно от моите, Благодаря!
 
Необходими продукти:

Продуктите са точно за торта с пет слоя бисквити и форма 20x20 сантиметра
2 пакета бисквити (аз много харесвам пълнозърнести бисквити PETIT BEURRE на PAPADOPOULOS за приготвянето на бисквитена торта, имат уникален вкус и аромат на препечено)
1 литър мляко
10 супени лъжици захар
1 супена лъжици ванилова захар
4 жълтъка
2 супени лъжици брашно
6 препълнени супени лъжици ванилов или сметанов пудинг на прах (може да бъде и кокосов)
100 грама бял шоколад
300 грама масло на стайна температура
300 грама  кокосови стърготини
8 супени лъжици филирани бадеми

Приготвяне:

Поставете 800 милилитра от прясното мляко в тенджерка на среден огън върху котлона и към него прибавете захарта. Разбъркайте за кратко, докато млякото леко се загрее и захарта са стопи.
В друга купа поставете нишестето, брашното, жълтъците и останалото прясно мляко. Разбийте всичко до гладка смес с кухненска тел.
Изсипете сместа с нишестето и жълтъците към прясното мляко на котлона и бъркайте непрекъснато, докато крема се сгъсти.
Свалете крема от огъня и добавете начупения на парчета бял шоколад, разбъркайте, докато се разтопи. Изсипете крема в широка купа, за да изстине по-бързо и поставете найлоново домакинско фолио по повърхността му, за да не хваща коричка, докато изстива. Оставете настрана да се охлади до стайна температура (можете да приготвите крема в деня преди да сглобите тортата).
Разбъркайте с миксер на ниска скорост маслото, докато се превърне в пухкав крем.
Добавяйте по една две лъжици от маслото към охладения крем и след всяко добавяне за кратко разбивайте с миксер на средна скорост или на ръка интензивно с кухненска тел (не прекалявайте с разбиването за да не се пресече).
Накрая добавете 150 грама кокосови стърготини и разбъркайте.

Сглобяване на тортата:

Използвайте страничната част от форма с отстраняващ се ринг. Поставете я директно върху чинията, в която ще сервирате тортата. На дъното поставете тънък слой от крема, така че бисквитите да залепват и да можете да подредите по-лесно. Наредете плътно ред бисквити, а отгоре разпределете 5-6 супени лъжици от крема. Върху крема поръсете равномерно с две супени лъжици филирани бадеми. Постъпете по същия начин до изчерпване на количествата бисквити и крем. Най-отгоре завършете с крем.

Покрийте формата с домакинско прозрачно фолио и приберете в хладилника за 6-8 часа, най-добре за една нощ.

Преди да сервирате тортата, премахнете ринга и загладете леко крема отстрани, ако е необходимо. Декорирайте с кокосови стърготини или филирани бадеми или бял шоколад, както ви харесва.
 
Насладете се на невероятно вкусната и свежа торта с изключително наситен аромат на кокос! Разкошен вкус, сигурна съм, че ще ви плени! Сигурна съм, защото доста хора се влюбиха в нея J


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...