1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

четвъртък, 3 септември 2015 г.

Кебап върху млечна салата с патладжани


Необходими продукти:

1 патладжан
2 чаши кисело мляко
2 скилидки чесън
½ връзка магданоз
1 голяма щипка сол
1 супена лъжица масло за гарниране
¼ чаена лъжичка червен пипер, може и лют, ако харесвате

За кебапчетата:

400 грама кайма от телешко месо
1 глава стар лук
3 скилидки чесън
½ връзка магданоз
1 щипка сол
прясно смлян черен пипер
1 чаена лъжичка лют червен пипер
1 щипка кимион
1 яйце


Приготвяне:

Поставете хартия за печене върху малка тавичка.
Измийте, подсушете и нарежете патладжана на тънки ленти. Поставете в тавичката, овкусете със сол, черен пипер и тънка струйка зехтин. Изпечете патладжана на 200°С, докато омекне и промени цвета си, около 20 минути.
През това време омесете каймата с всички продукти нарязани на дребно и я поставете за 20-30 минути в хладилника, за да може вкусовете да се смесят и да пропият в месото.
Откъсвайте кайма с големината на яйце и оформете кебапчета. Поставете ги в тавичка постлана с хартия за печене. Изпечете ги във фурната на 200°С.
Разбъркайте киселото мляко с чесъна и магданоза и овкусете със сол и черен пипер. Нарежете изпечения патладжан и го разбъркайте в овкусеното кисело мляко.
Разтопете маслото на котлона и запържете за съвсем кратко червения пипер в него.
Поставете кебапчетата върху салатата и гарнирайте със запърженото масло.

Мноооого вкусно, опитайте!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...