1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 28 септември 2015 г.

Сиренки


Няма да остана по-назад J

Как да не ги приготвя човек, като са наистина прелестни, лесни и супер вкусни, а понякога нямаме много време да чакаме тестото да втаса, за да направим пухкави мекички или  пък вкусни понички, но ни се хапва домашно топло и уютно печиво за закуска, от което аромата в домът ни да стане неустоим! Тогава прибягваме до тези сиренки, приготвяни още от времето нашите баби, които всеки път са безотказно сполучливи и много вкусни.

Необходими продукти:

1 чаша типово брашно
1 чаша бяло брашно
½ чаена лъжичка сол
1 чаша кисело мляко
1 чаена лъжичка сода
1 яйце
¼ чаена чаша разтопено масло
1 и ½ чаена чаша натрошено сухо сирене

Приготвяне:

Включете фурната на 190°С.
Постелете с хартия за печене тавата от фурната.
Смесете двата вида брашно със солта в голяма купа.
В средна купа изсипете киселото мляко и разбъркайте содата в него. Добавете яйцето, разтопеното масло и сиренето. Разбъркайте.
Прибавете сместа с киселото мляко към брашното и разбъркайте с вилица, само докато всичко се разбърка и няма сухи части, не прекалявайте. Тестото трябва да е леко лепкаво и неоформено на топка, но това е ключът към пухкавите сиренки.
Изсипете две супени лъжици олио в плоска чинийка и потапяйте пръстите си в него, за да оформите малки топки с големината на топче за тенис на маса, без да прекалявате с натискането и мачкането на тестото. Поставяйте сиренките върху предварително подготвената тавичка.
Поставете тавата във фурната и ги печете 30 минути или докато станат с кафеникаво- златист загар.

Сервирайте ги , леко топли с гарнитура или без, както ви допадат повече. Аз ги обичам най-много с мед и чаша ароматен чай.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...