1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 25 септември 2015 г.

Шоколадова торта с белтъци

Необходими продукти:

150 грама тъмен шоколад, нарязан
6 белтъка
½ чаена лъжичка оцет
150 грама захар
25 грама брашно
45 грама бадемово брашно
 

Начин на приготвяне:

Включете фурната да загрява на 180°С.

Подгответе 22 сантиметрова кръгла форма, като я намажете с масло и поръсите старателно с брашно. Оставете я настрани, докато ви потрябва.
 
Разтопете шоколада на водна пара, като го разбърквате, докато стане гладък.
Разбийте белтъците, докато станат на пухкава пяна, добавете оцета и отново разбийте, докато започнат да се оформят меки върхове, когато извадите бъркалките на миксера. След това добавете захарта на 3-4 пъти и разбъркайте за около 5 минути, докато белтъците станат твърди и лъскави, а захарта се разтвори.
Добавете охладения шоколад към белтъците и разбъркайте внимателно, с помощта на силиконова шпатула. След това добавете брашното и бадемово брашно, разбъркайте внимателно, докато всичко се смеси равномерно.
Изсипете тестото в подготвената тава и печете кейка в предварително загрятата фурна за около 40 минути, докато клечка за зъби забита в центъра излиза чиста.
Оставете кейка да се охлажда в полуотворена фурна, не се притеснявайте, ако спадне малко или леко се напука, това е нормално.

Гарнирайте с какао и шоколадови стърготини и сервирайте с леко подсладена заквасена сметана или хубав сметанов сладолед.



Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...