1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

петък, 11 септември 2015 г.

Бананов кейк с брашно от лимец



Необходими продукти:
 
2 узрели банани, средни по големина
2 големи яйца
80 милилитра рапично олио
2 чаени лъжички екстракт от ванилия
100 грама брашно от лимец
60 грама смлени бадеми
60 грама смлени орехи
50 грама кокосови стърготини
150 грама кафява захар
1 и ½ чаени лъжички бакпулвер
½ чаена лъжичка сода бикарбонат
½ чаена лъжичка сол
 
За глазурата:
 
200 грама крема сирене
100 грама заквасена сметана
¼ чаена чаша кленов сироп
Семената от ½ ванилова шушулка

Приготвяне:
 
Включете фурната да загрява на 180°С. Постелете квадратна или правоъгълна форма с хартия за печене. Размера и трябва да бъде приблизително 25 на 25 сантиметра.

Разбъркайте с кухненска тел яйцата, рапичното олио, смачканите банани и ваниловия ексктракт.
Смелете в блендер 60 грама белени или филирани бадеми и 60 грама орехови ядки. Смесете всички сухи съставки в голяма купа. Добавете течните съставки. Разбъркайте всичко много добре заедно със силиконова шпатула, като се уверите, че няма сухи бучки в тестото.
Изсипете тесто в подготвената тавичка и печете в продължение на 35-40 минути, докато дървен шиш поставен в центъра излиза чист при тест за изпичане и кейка е еластичен на допир. Нека тортата се охлади напълно, преди да поставите глазурата.
 
За да направите глазурата смесете всичко заедно и разбъркайте с кухненска тел.
 
Как само течността от заквасената сметана и крема сиренето попи в кейка и как ухае на ванилия и ядки, направо се топи в устата. Невероятен бананов кейк и дори не е нужно да се използва миксер ;)
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...