1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 1 септември 2015 г.

Салата с листа от червено цвекло, круши и ментово песто

 Само който ме познава, знае колко често правя разни салати и пробвам най-различни комбинации, но толково рядко ги показвам, защо ли...? Нямам отговор на този въпрос, но за мен салатата наистина е един невероятно лесен и питателен начин човек да обядва или вечеря без да преяжда, а в същото време да засити всичките си сетива точно колкото е необходимо, за да се усмихне доволно!
Реших, че е добра идея да споделя тази вкусотия с вас, дано да ви хареса колкото на нас!

Необходими продукти:
 
20 млади листа от червено цвекло
4 малки круши
1 филия пълнозърнест хляб
5-6 чери домата
1/3 червен лук
3 стръка прясна мента
пармезан или друго зряло сирене
Песто  от мента, джоджен и сусам

Песто:

1 връзка мента
5 стръка джоджен
5 супени лъжици зехтин
Кората от един лимон
Сока от половин лимон
2 супени лъжици сусамов тахан
5 супени лъжици сусам
2-3 супени лъжици настърган пармезан или друго зряло сирене
Сол и черен пипер

За дресинга:

3 супени лъжици зехтин
2 супени лъжици лимонов сок
1 супена лъжица кленов сироп
1 голяма щипка сол
1 голяма щипка кардамон

Приготвяне:

Сложете в блендер всички продукти предназначени за пестото и смелете до гладкост.
Разбъркайте в малка купичка всички съставки предназначени за дресинга и разбъркайте много добре.
Нарежете хляба на едри кубчета, поръсете с една щипка сол и го запечете в плитка тавичка на грила във фурната.
Нарежете младите листа от червено цвекло, чери доматите, крушата и лука.
Смесете всички съставки и накъсайте на едро листата от мента. Тук-там поставете от ментовото песто и поръсете с препечения хляб. Полейте навсякъде с дресинга и разбъркайте леко. Накрая настържете няколко ленти пармезан.

Пестото което направих за тази салата, използвах за гарниране и на друга топла салата, която приготвих тези дни (ще ви я покажа скоро), количеството беше достатъчно.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...