1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 11 август 2015 г.

Лесно руло със сьомга

Не съм публикувала до сега по-елементарна рецепта, (ако изобщо може да се нарече рецепта), но е толкова вкусно и така върви с мастика или узо, че не можах да се стърпя J

Не мисля, че има нужда от рецепта, но ще ви напиша продуктите, които съм използвала за две рула.

Продукти:

2 големи питки тортила

100 грама нарязана пушена сьомга

8 супени лъжици крема сирене филаделфия ( най-добре да бъде овкусена или ако предпочитате овкусете я сами ), моята беше с пушена сьомга

5-6 стръка копър

Сглобяваме, като намазваме всяка тортиля с по четири лъжици филаделфия и подреждаме отгоре пушената сьомга и копъра.
Завиваме плътно на руло и увиваме всяко в найлоново фолио.
Прибираме в хладилника за един час.

Иии, следва да го нарежем, да си сипем по едно ледено студено узо и да си кажем наздраве J

16 коментара :

  1. Отговори
    1. Наздраве, Дани!
      Тъкмо ще ходя да чета рецептата за онези страхотни питки, който мернах за кратко и ме привлякоха като магнит :)
      Поздрави, мила!

      Изтриване
  2. Узо не понасям... обаче от тези вкусни рулца не бих се отказала. Наздраве, Танечка! Валя

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Съгласна съм, че е особено узото и не всеки го харесва, но според мен е най-добрия приятел на морските вкусотии ;)
      Поздрави, Вале!

      Изтриване
  3. Не сме си дружки с алкохола, така както с хранта сме. Пък и вкусът на анасон не е моят... Обаче тортиля, крем-сирене, сьомга и копърче... Спечели ме! Казвам ти наздраве, а аз грабвам хапчица. Чудесна ти е идеята, Танче! С една салатка даже си е перфектна лятна вечеря.
    Прегръдки и усмихната вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Танче, красотите отгоре на началната страница - ти ли си ги рисувала (плодовете и зеленчуците)? :)

      Изтриване
    2. Точно тук ще се присъединя към Гери!
      Танче, ти няма ли да идеш да почиваш, а? Стига изкушава само:))

      Изтриване
    3. Гери, не съм ги рисувала аз. Както ти казах на времето се занимавах с рисуване и обожавам това изкуство. Имам си в папката със снимки разни рисунки, които не бях разглеждала от години, една вечер просто ги отворих и тази ресунка ми привличе вниманието веднага, а никога не съм я виждала в такава свитлина, просто си я представих на началната страница на блога. Обработих я малко, защото тя по принцип е изправена и беше доста голяма, разтоянията между плодовете и зеленчуците бяха запълнени с някакви драскотини, които изтрих и се получи това в крайна сметка. Дори не си спомням кога и откъде съм я взела. Много харесвам тази акварелна техника с черни контури и разливането на вода върху боята. Видя ме се свежа и подходяща, докато не ми омръзне..., такава съм си аз, бързо се отегчавам от една и съща гледка :)

      Изтриване
    4. Весе, и когато почивам пак ще готвя и когато нямам време също, затова няма да спра да се показвам наоколо, мила :)
      Прегръдки!

      Изтриване
    5. Затова света е толкова цветен и разнообразен, защото всеки си има собствен вкус и почерк :) А ние го харесваме и му се възхищаваме, точно защото е различен!
      Благодаря ти, мило Гери!

      Изтриване
  4. Аз пък не бих отказала едно узо:)!Предястието е велико!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Миленче, добре си дошла от страната на ценителите :)
      Ще заформим някой ден една чудесна компания, но кога ще е... :)
      Поздрави!

      Изтриване
  5. Много свежо предложение. Аз бих предпочела винце, но всичко е въпрос на вкус :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че и с винце става, както ти е сладко, Еличка :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  6. Отговори
    1. Ето прекрасната, Йоли, тя разбира се ще ме подкрипи за избора на напитка и за морския вкус на рулото, нали е морско чедо :)
      Прегръдка!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...