1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

понеделник, 20 юли 2015 г.

Пилешко руло с бекон върху гъбен сос


Необходими продукти:
2 парчета пилешки гърди
120 грама пушен бекон
1 супена лъжица едрозърнеста горчица
 
3 кисели краставички от туршия

6-7 броя сушени домати в зехтин

7 гъби
2 малки глави червен лук
1 стрък пресен чесън

500 милилитра  пилешки бульон

2 супени лъжици масло
Сол, черен пипер, сушен риган
Приготвяне:
Пилешките гърди се почистват от излишните жилки и мазнини. Разрязват се през средата откъм по-дългата им страна - разреза трябва да бъде дълбок почти до края, за да може да се получи максимално голямо парче месо, но не трябва да се реже до края. Филетата се начукват, за да станат тънки, но се внимава да не се разкъса месото.
Филето се поръсва се със сол, черен пипер и червен пипер, разтрива се, за да попаднат подправките навсякъде. Отгоре се намазва горчицата. Зеленчуците за плънката се нарязват на тънки ленти. В единия край на филето от единия до другия край се поставят краставиците, парченца от червения лук и сушените домати заедно с една чаена лъжичка от зехтина, в който са били накиснати. Може да се използва и масло по желание. Месото се увива на руло.

Върху кухненска дъска се подрежда бекона, така че малка част от всяко следващо парче да се застъпва с вече поставеното. Пилешкото руло се поставя по средата, а след това бекона се обвива стегнато около него. Повторете и с другото руло. Намажете краищата с малко масло, за да залепнат. Подредете рулата в тавичка за печене, като поставите ръбовете на бекона отдолу, маслото ще помогне на рулата да не се залепят за тавата.
Тавичката се поставя в предварително затоплената фурна до 200°С за около 30-40 минути.
В това време се приготвя соса.
Гъбите се нарязват на филийки, а краставичките на кубчета. Останалата част от лука и чесъна се нарязват на дребно. Останалото масло и една лъжица от зехтина на сушените домати се поставят в дълбок тиган и всички зеленчуци  се изсипват в него. Когато всичко се задуши за 3-4 минути се добавя пилешкия бульон. Огъня се намалява и соса се оставя да къкри, докато всичко се свари добре и  течността изври леко. Ако е необходимо се сгъстява с една чаена лъжичка брашно. Накрая се овкусява със сол, черен пипер, щипка червен пипер и сушен риган.
Вкусно, мнооого вкусно!

10 коментара :

  1. Танче, докато ти напиша колко много се прехласнах по ягодовата торта и ти ни предлагаш нова вкусотия. Перфектно е и рулото, като всичко което правиш!
    Поздравления, мила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Хриси :)
      Толкова рядко снимам истинска храна :) Решила съм, че това трябва да се промени, защото има толкова интересни рецепти и всичките искам да опитам, но ме ограничава времето по което трябва да снимам и все нещо не ми харесва.
      Прегръдки и хубав утрешен ден на теб, мила!

      Изтриване
  2. То бива бива перфектни рулца, ама чак толкоз .... !!!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много ти благодаря, Йоли :) Радвам се, че мислиш така!

      Изтриване
  3. Освен и аз като теб да заключа:"Вкусно мнооого вкусно!",но с допълнението и че е много красивооооо,друго не смятам за нужно!
    Браво,Таня!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много благодаря, Миленка!
      Поздрави!

      Изтриване
  4. Съвършени! Като по учебник! Дай да ти напиша една голяма шестица в кулинарния бележник! :)

    ОтговорИзтриване
  5. Съвършени! Като по учебник! Дай да ти напиша една голяма шестица в кулинарния бележник! :)

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Каква съм отличничка само :) Благодаря ти, мила Нели!
      Прегръдка!

      Изтриване
  6. С очите си се нахраних...безупречно е!

    ОтговорИзтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...