1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 28 юли 2015 г.

Пълнени тиквички със зеленчуци, кашкавал и хрупкава коричка


Необходими продукти:

4 супени лъжици зехтин
4 глави стар лук
2 стръка пресен чесън
5 тиквички
2 домата
6 средни моркови
1 патладжан
300 грама от най-хубавия кашкавал, който можете да намерите (можете да използвате и пушен, ако предпочитате)
6 стръка копър
1 супена лъжица червен пипер, ако разполагате с пушен, половината нека да е от него
1 супена лъжица сушен риган + 1 чаена лъжичка за поръската
Сол и черен пипер

2 чаши хлебни трохи, приготвени от средата на три филии бял хляб
2 чаши настъргано сирене Red Leicester, може да се замени с Parmigiano-Reggiano или Grana Padano

Приготвяне:
 
Тиквичките се издълбават и се подреждат в подходяща тавичка.
Поливат се с тънка струйка зехтин, поръсват се със сол и се поставят във фурната на 200 градуса за 15 минути, докато леко поомекнат.
Кашкавала се нарязва на малки кубчета.
Всички зеленчуци се нарязват на дребно, както и издълбаната част от тиквичките.
Домата се обелва и се нарязва на малки кубчета. Патладжана може и да не се бели, както предпочитате.

В голям тиган се загрява зехтина и към него се прибавя лука и морковите. Задушават се за 6-7 минути. След това се прибавят и останалите зеленчуци. Всичко се разбърква на среден огън за около 10 минути, към края се прибавят и подправките, сол и пипер на вкус. Сместа се оставя да се охлади, преди да се добави кашкавала.
След като поизстине се прибавя кашкавала и всичко се разбърква, за да се разпредели добре в сместа.

Докато зеленчуците изстиват, средата от хляба се поставя в блендер, заедно с ригана и се смила на ситни трохи. Изсипват се в малка купа и към тях се прибавя ситно рендосаното сирене. Разбърква се, докато всичко се смеси добре, но се внимава, за да останат трохите пухкави.

Всяко издълбано парче тиквичка се напълва щедро с плънка, а отгоре се разпределят ароматните трохи.
Тиквичките се пекат на 200°С за 20 минути. Накрая тавичката се поставя непосредствено под скарата на фурната и тиквичките се запичат само отгоре за 2-3 минути, за да добият трохите кафеникав загар и да станат хрупкави.
 

 

6 коментара :

  1. Толкова апетитна коричка
    и чудесна снимка, Таничка!
    Прегръдка!

    ОтговорИзтриване
  2. Цялата ти нова серия е страхотна, Таня,
    чудесни идеи с много свежест, летен аромат и впечатляващо ефектни снимки...
    Поздрави за теб, комплименти и хубаво лято!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Много се радвам, че ти харесват предложенията ми, Дианка :)
      Усмихнат ден!

      Изтриване
  3. Танче, съблазнително лятно предложение. Обичам тиквички и всичко, което е свързано с тях. Благодаря за идеята!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря, Аура :) От една порода сме и аз като теб обожавам тиквички!
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...