1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

неделя, 18 януари 2015 г.

Ябълков сладкиш


Продукти необходими за форма с размери 20 сантиметра:

600 грама ябълки
100 грама брашно
100 милилитра прясно мляко
40 грама захар
1 пакетче бурбонска ванилова захар
2 яйца
1 чаена лъжичка бакпулвер
1 щипка сол

В голяма купа, пресейте брашното с бакпулвера и прибавете захарта и щипка сол. Добавете млякото и жълтъците и разбъркайте, за да се смесят добре всички съставки. Добавете ябълките, нарязани на тънки филийки и ги разбъркайте, така че тестото да се разпредели навсякъде по тях.

В друга купа, разбийте белтъците с едно пакетче ванилова захар и ги прибавете на няколко пъти към сместа с ябълките, леко и внимателно разбърквайте от дъното към върха.

Поставете хартия за печене във форма с диаметър двадесет сантиметра и излейте сместа.

Печете в предварително загрята фурна на 180°С за около 50 минути.
 
Оставете да изстине във формата преди да го извадите. Поръсете сладкиша с пудра захар преди да го сервирате.


14 коментара :

  1. Чуден! Толкова много пластове вътре, а и толкова висок! Поздравления, Танче! Великолепни снимки!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Габи, без да се старае човек стават пластовете, сами се подреждат ябълковите резанчета :)
      Благодаря ти!

      Изтриване
  2. Любимите ми плодове в неустоим сладкиш!
    Толкова да обичам десерти с ябълки, че не може повече, а този ябълкова облак е прекрасен, Танче!
    Записвам си го!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Марийче, аз също мнаго обичам ябълкови десерти и си имам няколко любими, все си мисля, че трябва да разнообразявам, но толкова си ги обичам, че все едни и същи си приготвям, като този. Със сигурност съм го приготвяла десетки пъти и никога не можем да му се наситим :)
      Благодаря ти!
      Поздрави!

      Изтриване
  3. Чудесен е, Таничка!
    И със сигурност много уханен!
    Хубава вечер от мен!

    ОтговорИзтриване
  4. Чудесен ябълков сладкиш! Много интересно се е получило на пластове вътре.
    Хубава вечер!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Радвам се, че ти харесва, Тили :) Много е симпатичен и изключително вкусен!
      Благодаря и спокойна вечер и на теб!

      Изтриване
  5. Това е един от любимите сладкиши в къщи. И аз много го харесвам, Танче. Лек, ароматен и супер вкусен. Чудно си го направила!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Благодаря ти, Йоли :), радвам се, че одобряваш изпълнението, аз така го харесвам, изпечен във висока форма :)
      Прегръдка!

      Изтриване
  6. Сладкиша ме заинтригува с вида си ,но ме притеснява количеството на захарта - 40 гр. не е ли малко за 600 гр. ябълки?

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Това са четири супени лъжици захар с връх, ако обичате много сладко, може да добавите още една или две, но това определено е един по различен сладкиш, усеща се вкуса и аромата на ябълките, а те също са сладки, всички други количиства са много малко и за моят вкус захарта е достатъчно. Оснен това и поръсвенето на сладкиша с пудра захар след като е готов, добавя допълнително сладост. Опитайте и добавете според вашия вкус.

      Изтриване
  7. Танче, изглежда невероятно. С теб сме на една вълна, ябълкова.:)И аз тези правих два дена подред ябълкво сладкиш. Обичам различните варианти на ябълковите сладкиши. Когато хапвам такъв сладкиш, усещам вкуса на Коледа, може би заради канелата. В твоя вариант тя отсътства, смяташ ли че ще е удачно да я добавя, съвсем мъничко.:)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
    Отговори
    1. Разбира се, че можеш да добавиш канела, щом я обичаш :) Вкъщи мнението за канелата е разделено на две, обичащи и не обичащи, затова по често я избягвам и заменям с любимата на всички ванилия.
      Благодаря ти, Алечка :)
      Поздрави!

      Изтриване

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...