1expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>

вторник, 30 септември 2014 г.

Топла картофена салата

Необходими продукти:

600 г. картофи
2 глави червено цвекло
400 г. зелен фасул

10 броя бейби кисели краставички

2 стръка праз лук

2 скилидки чесън
4-5 стръка ситно нарязан магданоз

За дресинга:
5 с.л. майонеза
3 с.л. заквасена сметана
3 с.л. зехтин
1 с.л. сок от лимон
1 с.л. топла вода
Сол и черен пипер на вкус
Изрежете дръжките и мустачките на цвеклото, измийте главите добре. Увийте ги в алуминиево фолио и ги поставете във фурната на 220˚С за 45-50 минути, или докато цвеклото омекне добре. Опитайте да го прободете с нож, ако ножът с лекота пробожда цвеклото, значи е изпечено.
След като изстине, обелете кората. След изпичането на цвеклото е много по-лесно да бъде отстранена, докато цвеклото е сурово обелването на кората трябва да става с ръкавици, защото кожата на ръцете се оцветява и отнема повече време. ( Аз обожавам цвекло и най-вече така опечено, затова когато готвя нещо във фурната, поставям на дъното на така увити във фолио глави цвекло и след това ги съхранявам в хладилника, докато реша да приготвя нещо с тях. Много често го нарязвам на тънко, овкусявам само със зехтин и оцет балсамико. Поднасям цвеклото като салата или гарнитура.)
Нарежете праза и чесъна на дребно. Задушете ги с малко вода и една супена лъжица зехтин, докато омекнат.
Измийте, обелете и сварете картофите в подсолена вода, докато омекнат.
Почистете зеления фасул и го бланширайте в леко подсолена вода за 7-8 минути. След като го извадите от врящата вода, потопете фасула веднага в ледена, за да запази хубавия си зелен цвят.
Нарежете киселите краставички и магданоза.
Поставете всички продукти за салатата в голяма купа, нарязани на парчета, докато са още топли, добавете праза, чесъна и магданоза.
Направете дресинга, като смесите добре в малка купа всички продукти за него и го овкусете със сол и черен пипер.
Полейте зеленчуците с дресинга и разбъркайте внимателно.
Подправете салатата с прясно настърган черен пипер.

Сервирайте, докато е още топла.


Това се печени зеленчуци с мед, балсамико, зехтин, сол, черен пипер и розмарин. Божествени :)

неделя, 28 септември 2014 г.

Rugelach





Тези вкусни сладки традиционно се приготвят в еврейската кухня.
Други източници твърдят, че произхода им е от Виена и може би са предшествениците на днешните кроасани.
Във всеки случай са прекрасни с многообразие в плънките, които могат да бъдат използвани за приготвянето им! Интересно е това, че в тестото има освен масло и доста голямо количество крема сирене, което ги прави  сладките невероятно крехки и в същото време леко влажни. Тестото трябва да е много добре охладено преди печене и има вкус и вид на многолистно.
Характерна за Rugelach е и формата на кроасан с леко завити краища.

За тестото:

220 г. масло, на стайна температура

240 г. крема сирене, на стайна температура

1 жълтък

2 супени лъжици захар на пясък

1 чаена лъжичка екстракт ванилия

2 и 1/3 чаши брашно
 
щипка сол

½ ч.л. бакпулвер

За плънките:

3-4 с.л. сладко от малини за първата кора

3 с.л. ситно нарязан шоколад

3-4 с.л. ситно нарязани орехи
 

3-4 с.л. сладко от ягоди за втората кора

3 с.л. ситно нарязан шоколад

3-4 с.л. ситно нарязани орехи


4-5 с.л. пюре от печена тиква за третата кора

3 ч.л. кафява захар

1 ч.л. канела

3 с.л. ситно нарязан шоколад

3-4 с.л. ситно нарязани орехи

Кафява захар и орехи за поръсване на сладките.


За да се направи тестото, смесете заедно крема сиренето с маслото, в подходяща купа, с помощта на дървена лъжица. Прибавете жълтъка, екстракта от ванилия и захарта, разбийте до гладка консистенция. Започнете да прибавяте брашното смесено с бакпулвера и щипката сол на няколко пъти, като междувременно разбърквате с дървената лъжица. След като тестото започне да се оформя на топка го извадете на леко набрашнена повърхност и го омесете за кратко. Разделете тестото на три части, от всяка част оформете кръгъл диск и го увийте в домакинско фолио.  Приберете в хладилника за не по-малко от 2 часа.

Загрейте фурната до 180˚С и подгответе две тави с хартия за печене или силиконови килими.

Извадете първо само едната част на тестото от хладилника , и го оставете да се отпусне малко. Разточете го върху леко набрашнена повърхност в кръг с диаметър около 35 см.

Разстелете малиновото сладко по повърхността на тестото , оставяйки около 3 см. около външния ръб , и 5 см. в центъра на кръга.

Поръсете с шоколад и орехи.

С нож за пица или друг, ако предпочитате, нарежете тестото на осем триъгълника. Внимателно навийте всеки триъгълник, като започнете от широкия край и оформите от всяко парче хубави кифлички. Опитайте се пълнежа да не се подава от външната страна на сладките, защото ще прегори, докато се пекат.
По същия начин пригответе и останалите две парчета тесто.

Поставете сладките върху подготвената хартия за печене, като оставяте разстояние между тях . Може да свиете краищата на сладките с форма на кифлички в посока към центъра , за да се получи лек полумесец. Намажете с леко разбития белтък повърхността на сладките и поръсете със захар и орехи. Печете ги до златисто кафяво, около 30-35 минути . Оставете сладките да се охладят върху тавичката.

събота, 27 септември 2014 г.

Кифли със сладко от къпини и лимонова глазура




Сладкото, което съм използвала за тези кифли ми е скъп спомен! През август месец тази година ходихме на гости на брат ми, които живее в Лондон. Комплекса, в който живее той със семейството си, се намира до един огромен парк, в който къпините са завзели 80% от тревните площи, а климата там, явно е чудесен за тяхното развитие, както знаем, там е доста влажно и почти вечнозелено. Изненада ме факта, как брат ми остана учуден след една разходка в парка, колко много къпини има там, възкликна:- та те са навсякъде!.., това след като вече бях набрала едно доста внушително количество и бяхме похапнали от тях на корем. Реших, че е обидно да не се използват тези прекрасни плодове при това изобилие. Странното е, че всички хора редовно купуват къпини от магазина в кутийки по 250 грама на цена от 1.50-2.00 паунда всяка, а никой от посетителите на парка, който със сигурност не е единствен в Лондон :), дори не забелязва изобилието на плодовете там...
Е, аз направих две бурканчета сладко от ароматните, изключително добре узрели къпини от чиста сантименталност, и реших, че е добра идея да го използвам по начин, в който да играе главната роля, все пак е изминало толкова път и е наистина специално за мен :)


Това са моите вкусни кифли, които направих с половината от това тесто.

За глазура съм използвала:
След като оформих тестото като цвете, преди да изпека кифлите ги поръсих със смесени ¼ чаша захар и настърганата кора на един лимон.
Когато извадих кифлите от фурната, ги оставих да изстинат за 15 минути и върху всяка по дължина издълбах продълговати дупки, с помощта на остър нож ( коричката е много мекичка и позволява това без проблем ), който напълних с домашно сладко от къпини.


След изпичането за глазура използвах: - една чаена лъжица сок от лимон, две супени лъжици топло прясно мляко, една супена лъжица разтопено масло и ½ чаша пудра захар. Всичко разбърках на гладка каша, и когато кифлите бяха готови и поизстинали, с помощта на пош с много тънък накрайник нанесох глазурата безразборно.

Направих кифлите в един късен съботен следобед, като се надявах, че съм осигурила неделната закуска и бях много доволна, ноо за кратко J Е останаха две парченца за закуска, които трудно бяха поделени J

понеделник, 22 септември 2014 г.

Имамбаялдъ


Необходими продукти:
4 патладжана
3 моркова
6 глави лук
1 глава чесън
1 голяма зелена чушка
3 домата
½ чаена чаша вода
1 връзка копър
1 връзка магданоз
3 стръка листа от целина
5 супени лъжици зехтин

Черен пипер и сол на вкус

Приготвяне:
Патладжаните се измиват, изрязват се дръжките и върховете, ако има груби участъци също е добре да се премахнат. Разрязват се по дължина през средата. Издълбават се с помощта на лъжица. Подреждат се в тавичка подходяща за печене, посоляват се леко и се оставят настрана, докато се приготвя плънката.
Парчетата от издълбания патладжан, както и останалите зеленчуци се нарязват на дребно и се задушават в зехтина, като непрекъснато се прибавя по 1-2 супени лъжици вода. Започва се с по-твърдите зеленчуци, морковите, лука и чесъна. Няколко минути по късно, след като леко са поомекнали, се добавят парчетата чушка, патладжани и домати. Накрая се прибавят и ситно нарязаните копър, магданоз и целина. Плънката се овкусява със сол и черен пипер.

Следва да се изцеди водата от патладжаните, ако се е събрала такава и всяко парче, да се попълни плътно с плънка. Аз поставих по един резен домат върху всеки патладжан.
Така приготвените патладжани се поставят във фурната и се пекат първоначално на 220˚С, след 20 минути топлината се намалява на 200˚С  и печенето продължава още около 30-35 минути, докато патладжана е добре омекнал, а повърхността се е зачервила апетитно.

Това за мен е една от най-вкусните зеленчукови гозби, която сигурна съм се приготвя във всяко домакинство и аз имах голямо желание да я прибавя в тефтера с рецептите ми!

събота, 20 септември 2014 г.

Шоколадово-палачинкова торта


Тази бърза мини тортичка, направих за няколко малчугани, които трябваше да ми дойдат на гости! Беше най-доброто което можех да направя за тях, бяха безумно впечатлени и щастливи от изненадата! Казаха, че това е най-вкусната торта, която са опитвали и повярвайте ми, винаги когато поискат  бих направила торта за тях отново с най-голямо удоволствие, защото бяха искрени и неподправената радост в очите им и апетита, с които си хапнаха беше несравнимо удоволствие за мен J
За палачинките:
3 яйца
10 с.л. оризово брашно
5 с.л. пшеничено брашно
¼ ч.л. бакпулвер
2 с.л. захар
½ ч.л. сол
2 с.л. рапично олио или обикновено
1 и ¼ ч.чаша прясно мляко
½ ч.чаша вода





За крема:
200 грама течен шоколад Нутела
250 грама Маскарпоне
За ганаша:
200 мл. подсладена сметана
180 г. черен шоколад
Всички продукти се поставят в подходяща купа и се разбиват с миксер до гладка смес с консистенция на рядка боза, ако се налага се добавя още малко мляко или вода.
Подходящ тиган се поставя на котлона на средна температура и се намазва с олио за пържене, с помощта на силиконова четка.
За една палачинка е необходимо около ¼ чаша от тестото. Изсипва се в нагорещения тиган и се разпределя, за да се получи хубав кръг.
Всички палачинки е добре да бъдат с еднакъв диаметър.
Палачинките се оставят да изстинат напълно.
През това време се приготвя крема, като се смесват 200 грама течен шоколад Нутела с 250 грама маскарпоне. Разбъркват се, с помощта на тел до гладък еднороден крем.
В малка касерола на котлона се затопля до кипене 200 милилитра подсладена сметана. Премахва се от огъня и към нея се добавя 180 грама черен шоколад. Разбъркват се с помощта на тел, докато шоколада се стопи напълно и сместа стане гладка и кремообразна. Ганаша се оставя да изстине напълно и след това се прибира в хладилника за 30 минути, докато се посгъсти, за да може да се нанесе по повърхността на тортата.
Тортата се подрежда в подходяща чиния за сервиране, като се редува палачинка с една супена лъжица от крема, който се разпределя добре по цялата повърхност.
Така подредената торта се прибира в хладилника за един час да стегне крема.
Накрая се гарнира с шоколадовия ганаш, като се намазва равномерно навсякъде с него.

сряда, 17 септември 2014 г.

Вкусен дип с нахут и печени червени чушки



Необходими продукти:
250 г. консервиран нахут
½ печен патладжан
2 печени червени чушки
4 скилидки чесън
½ ч.ч. маслини каламата, обезкостени
1/3 ч.л. сух кориандър
1/3 ч.л. кимион
2 с.л. вода
2 с.л. зехтин
Сока от половин лимон
Сол и черен пипер на вкус
2 пшеничени тортили

За да приготвите дипа, сложете всички изброени продукти в блендер и смелете на гладка каша. Готовия дип извадете в купа и подправете със сол, прясно смлян черен пипер и лимонов сок.
Тортилите нарежете на триъгълници и ги поставете в тава за печене. Напръскайте ги със зехтин и ги поръсете със сух чесън и черен пипер. Запечете на грила във фурната за 2-3 минути.
Получи се невероятна комбинация от вкусове с мека кремообразна текстура, затова реших да споделя с вас, този мой експеримент. Дипа може да се използва за гарнитура на различни ястия или просто с чипса от тортиля да изпие мнооого бира J
Добър апетит!

понеделник, 15 септември 2014 г.

Обърнати канелени кифли с орехи пекан и праскови


За тестото:
3 яйца
1 ч.чаша фина захар
1 с.л. ванилова захар
200 мл. подсладена сметана за разбиване
200 г. гъсто кисело мляко
¾ ч.чаша хладка вода
3 ч.лъжици суха мая
2 с.лъжици захар за маята
5 ч.чаши хубаво бяло брашно
За плънката:
1 праскова нарязана на малки парчета
5 с.лъжици кафява захар
1 с.лъжица канела
1 шепа едро счупени орехови ядки пекан
За топинга:
1 ч.чаша цели орехови ядки
50 г. разтопено масло
3 с.л. мед


Приготвяне:
В малка купа, разбъркайте добре маята, 2 супени лъжици захар и хладката вода. Прибавете 3 супени лъжици от брашното, разбъркайте и оставете маята настрани покрита с кърпа, докато изпълни купата на половина.
Пресейте 4 чаши от брашното в голяма купа и прибавете щипка сол, разбъркайте.
В средна по големина купа, разбъркайте яйцата заедно с 1 чаша захар и ваниловата захар.
Смесете и затоплете киселото мляко и сметаната, като потопите пръст в сместа да я усещате хладка, също като водата в която разтваряме маята.
Смесете и изсипете киселото мляко и сметаната при яйцата и захарта, разбъркайте.
Направете кладенче в брашното и изсипвайте постепенно от двете смеси, като ги редувате и междувременно разбърквате с помощта на дървена лъжица, може и направо с ръка, ако предпочитате.
Извадете тестото на добре набрашнен плот и омесете много меко тесто.
Намаслете голяма купа и оставете тестото в нея на топло да втасва около 1 час, може и повече. ( Ще споделя с вас, нещо интересно, което моята вуйна ми каза. Втасването става много по бързо, ако поставите купата в която се намира тестото в друга по голяма такава, пълна с топла вода. Опитайте. )
Това тесто е с много захар и може да ви се стори, че ще втасва много бавно, но понеже е много меко, не е така, ако му помогнете и му създадете добре затоплена среда, за един час втасва чудесно.
Поставете 30 грама от разтопеното масло на дъното на тавичка с диаметър 22 сантиметра. Добавете меда и отгоре подредете орехите, така че да има по цялото дъно.
Тестото разделете на две части.
Върху добре набрашнена повърхност разточете  едната част на правоъгълник с размери 20 на 40 сантиметра.
Намажете тестото с останалото разтопено масло, поръсете със захарта и канелата. Прасковата нарязана на много малки кубчета разпределете по цялата повърхност.
Навийте правоъгълника на руло и го нарежете на парчета по пет сантиметра всяко. Подредете рулцата в кръг с отрязаните крайчета нагоре и надолу.
Така оформени канелените рула оставете да втасат за около 30 минути.
Печете във фурна първоначално на 200˚С за 10 минути, след това намалете топлината на 180˚С за още 25-30 минути.
Извадете от фурната и оставете кифлите да се охладят за 15 минути във формата. След това ги обърнете в подходяща чиния за сервиране.
Тестото стига за две тавички с кифли, но аз ще ви покажа съвсем скоро, какво направих с другата част от тестото.
Не знам за вас, но в нашия дом канелените кифли са на голяма почит, а тези бяха фантастични! Съветвам ви, да приготвите тези вкусни и ароматни кифли и побързайте, докато още има праскови на пазара!

събота, 13 септември 2014 г.

Шоколадов сладкиш с круши и лешници




За шоколадовото маслено тесто :
225 грама брашно
25 грама какао на прах
125 грама масло, охладено и нарязано на кубчета
85 грама пудра захар 
1 яйце
За тестото пълнеж на десерта:
45 грама масло, на стайна температура
90 грама пудра захар  
1 яйце
1 ½ чаена лъжичка бакпулвер
90 грама брашно
За крема от шоколад и лешници:
90 грама тъмен шоколад
90 грама млечен шоколад
180 милилитра сметана
40 грама обелени лешници, грубо нарязани и леко препечени в сух тиган
За плънката:
2 големи круши, обелени и нарязани всяка на 12 части по дължина
20 грама обелени лешници, грубо нарязани
1 супена лъжица сладко от кайсии за глазура (по желание)
Приготвяне:
За да направите тестото за сладкиша, сложете брашното, какаото, маслото и захарта в блендер и пулсирайте няколко пъти, докато получите трохи. Може да го приготвите и на ръка, но в такъв случай, ще трябва маслото да настържете на ренде или да го нарежете на много матки парченца.
Добавете яйцето и отново разбъркайте с блендера докато съставките се овлажнят равномерно. Извадете тестото от миксера и го обединете в една топка, върху леко набрашнена повърхност. Омесете го за кратко и го разточете на правоъгълна кора с дебелина 3-4 мм.
Пренесете тестото с помощта на точилката, върху леко намазана с разтопено масло тавичка. Оформете тестото добре по дъното и стените на тавичката и изрежете излишното, което излиза от ръба на формата. Оставете тавичката с тестото в хладилника, докато приготвяте плънката.
Включете фурната за загрява на 170˚С.
За да направите тестото за пълнеж на сладкиша, сложете маслото и захарта в подходяща купа за смесване и ги разбъркайте с електрически миксер, докато станат на пухкав и светъл крем. Прибавете яйцето и отново разбъркайте.
Към брашното прибавете бакпулвера, разбъркайте и го прибавете с помощта на силиконова шпатула към маслената смес.
За да направите крема от шоколад и лешници, начупете шоколада в подходяща купа за смесване. Сложете сметаната в малка касерола на котлона и леко я оставете да заври на слаб огън, като разбърквате непрекъснато. Изсипете при шоколада и разбъркайте с миксер, докато получите гладък крем, а след това прибавете лешниците. Внимателно и нежно прибавете шоколадовия крем към тестото и разбъркайте добре. Извадете тавичката с охладеното тесто от хладилника и изсипете  шоколадовото тесто с лешници.
Нарежете крушите на 12 тънки парчета по дължината на плода всяка от тях и ги подредете върху горната част на тестото, като ги притиснете съвсем леко в тестото. Поръсете лешниците нарязани на едри парчета.
Печете сладкиша в предварително загрятата фурна за около 25-30 минути. Ако ви се стори, че в центъра тестото е все още лъскаво и недопечено, оставете сладкиша за още 2-3 минути.
Ако ви харесва идеята плодовете да са гланцирани с хубав блясък, намажете ги с помощта на четка със сладко от кайсии, разбъркано с една супена лъжица гореща вода.

петък, 12 септември 2014 г.

Лазаня



Необходими продукти:
1 пакет кори за лазаня
500 г. телешка кайма
3 глави лук
4 скилидки чесън
3 супени лъжици зехтин
1400 г. домати от консерва
1 чаена чаша домашен зеленчуков бульон
4 печени червени чушки
1 шепа босилек
1 шепа магданоз
1 шепа рига
150 г. пармезан, нарязан на тънки ленти
Сол и черен пипер на вкус
Сос бешамел
70 грама масло
3 супени лъжици брашно
700 милилитра топло прясно мляко
Сол, черен пипер и ¼ чаена лъжичка индийско орехче
Начин на приготвяне:
Почистете и нарежете лука и чесъна на дребно. Запържете ги в зехтина в дълбок съд с капак и най-добре с незалепващо покритие, добавяйте по една-две супени лъжици от бульона.
Добавете каймата и отново запържете.
Прибавете доматите от консерва ( най-добре, ако са от домашни консерви, но ако нямате и купените стават ), нарязаните на ситно печени червени чушки, разбъркайте и похлупете съда. Оставете да ври на слаб огън за 15 минути, като разбърквате от време на време.
Измийте и нарежете на ситно билките и ги прибавете към соса, заедно със
останалия зеленчуков бульон, варете още 15-минути. Овкусете със сол и черен пипер на вкус.
Пригответе соса Бешамел, като поставите маслото в подходяща дълбока касерола ( най-добре с незалепващо покритие ). След като маслото се разтопи, прибавете брашното и разбъркайте енергично, докато леко се запържи и придобие златист загар. Стоплете млякото и го прибавете постепенно към запърженото брашно, като междувременно разбърквате непрекъснато. Бъркайте соса на среден огън, докато се сгъсти. Към края подправете соса със сол, черен пипер и индийско орехче. Оставете настрани да се охлади, като разбърквате от време на време, за да не хваща коричка..
В подходяща тавичка подредете лазанята.
Като начало разпределете по дъното 2-3 супени лъжици от Бешамела и 2-3 от доматения сос.
Подредете плътно кори, така че да покриете цялата повърхност на тавичката.
Поставете плътен слой от доматения сос и отгоре няколко лъжици от Бешамела.
Отново подредете от корите за лазаня и редувайте по този начин до изчерпване на количествата.
Не препълвайте тавичката, защото при печене сместа започва да ври и ще изкипи извън нея. На мен ми се случва всеки път, но в такива случай, ако видите, че сместа кипи и започва да капе по печката, за да си спестите търкането след това, поставете тавичка на дъното на фурната, така че да капе в нея.
Ако ви остане от соса на следващия ден можете да сварите спагети или друг вид паста и да ги гарнирате с него.
За горния слой на лазанята, поставете останалия Бешамел и подредете нарязания на тънки ленти пармезан.
Печете на 190˚С за 45 минути, докато коричката стане изкусително, златисто запечена.

Забележка: Приготвяла съм лазаня многократно и моят извод е, че когато корите за лазаня сухи, стандартните предлагащи се във веригите, сосът трябва да бъде не прекалено гъст, а да бъде с повечко течност, за да може корите да се сготвят добре, в противен случай, остават доста сухи и жилави, неприятни са при консумация. Ако си приготвите корите сами или си намерете друг вид прясна паста за лазаня, тогава сосът трябва да бъде доста по-сух и времето за печене до готовност става на половина на посоченото.

Да ви е сладко!

понеделник, 8 септември 2014 г.

Бутер кейк с шоколадов мус



За основата:

85 грама меко масло
100 грама захар

1 голямо яйце на стайна температура

½ чаена лъжичка ванилов екстракт или друга ванилия

¾ чаша грама брашно

¼ чаша неподсладено какао на прах

¼ чаена лъжичка бакпулвер

¼ чаена лъжичка сол

50 милилитра прясно мляко




За шоколадовия мус:

200 грама тъмен шоколад с висок процент какао  60-65%
2 големи яйца, разделени белтъци от жълтъци
1 и ½ супени лъжици захар
2/3 чаша сметана
1 супена лъжица пудра захар



Загрейте фурната до 180˚С. Застелете квадратна тавичка с размери 24 на 24 сантиметра с хартия за печене. Оставете от хартията около 2 сантиметра от четирите края да покрива и страните и.

Разбъркайте маслото заедно със захарта в средно голяма купа с дървена лъжица, докато сместа е светла и пухкава. Прибавете яйцето и ванилията, и разбъркайте, докато се смесят много добре. Пресейте брашното, какаото, бакпулвера и солта в малка купа и ги разбъркайте добре.


Прибавете сухите съставки в сместа с маслото на две части, редувайки с млякото. Разпределете сместа равномерно в подготвената тавичка и поставете да се пече, докато клечка за зъби поставена в центъра излиза чиста, около 12-14 минути. Оставете изпечения блат за основа на сладкиша да се охлади напълно.

За да направите муса, разтопете шоколада в стъклена купа на водна пара като го разбърквате от време на време, докато напълно се стопи и стане гладък. Отстранете шоколада от огъня и оставете да се охлади леко, около 3 минути.

Междувременно, разбийте сметаната до меки върхове и оставете настрана.

Разбъркайте предварително отделените жълтъци в леко охладения шоколад. Ако сместа се втвърди много, можете да го оправите, като добавите част от разбитата сметана и разбъркате енергично, докато крема стане гладък. Прибавете внимателно сметаната в сместа от шоколад. Разбъркайте яйчения белтък с 1 и ½ супени лъжици захар в малка купа с миксер, докато сместа образува меки върхове на върха на бъркалките след като ги извадим от белтъците. Внимателно прибавете пухкавите белтъци в сместа от шоколад. Разпределите равномерно муса върху охладената основа. Преди да сервирате сладкиша го охладете за два часа.

Препоръчвам ви да опитате този шоколадов разкош, приготвя се бързо и е невероятно вкусен!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...